Quand installer sa piscine ?

Pre lepšie vypracovanie bazénového projektu vám ponúkame prehľad základných etáp… Zaujíma vás, kedy najlepšie kúpiť bazén? Kedy je najlepšie obdobie na inštaláciu? Dobrá správa, môžete začať už teraz, bez ohľadu na ročné obdobie!

Tak ako mnohí iní, aj vy chcete začať plávať hneď, ako prídu prvé pekné dni. Tajomstvom dobre riadeného projektu je brať do úvahy rôzne fázy a zorganizovať ich tak, aby bolo možné bazén kúpiť a nainštalovať v správnom čase. Nebudete tak strácať čas a prvú šípku si skočíte už v lete.

 

Kedy je najlepší čas na kúpu bazéna?

Samozrejme, bazén si môžete kúpiť kedykoľvek, ale aby ste sa mohli kúpať od začiatku leta, tieto dve obdobia sú najlepšie:

  • koncom zimy / začiatkom jari;
  • počas jesene.

Ak začnete včas, budete môcť využiť najkratšie termíny na stretnutia aj samotnú výstavbu. Stačí sa o niekoľko mesiacov opozdiť a budete ťažko zháňať profesionálov, ktorí by vám bazén nainštalovali, pretože vtedy už budú mať zákaziek dosť.

 

Kúpte si bazén koncom zimy alebo začiatkom jari

Ak si bazén kúpite začiatkom roka alebo na jar, môžete začať s inštaláciou hneď po vydaní stavebného povolenia (ak sa vyžaduje*). Lehota je zvyčajne jeden mesiac, ale môže sa líšiť v závislosti od vašej obce.

Informujte sa na obecnom úrade. Budete potom mať dosť času na inštaláciu bazéna, skôr než príde doba na kúpanie!

 

Vyberte si na kúpu bazéna jeseň

Ak si na kúpu bazéna vyberiete jeseň, budete si môcť na leto všetko pokojne pripraviť. Budete tak mať čas postaviť si bazén vlastným tempom počas jesene alebo aj v zime.

Na jar potom môžete upraviť okolie. Keď je vložka na svojom mieste a bazén na ceste, je rad na vás! Ak začnete dostatočne skoro, budete mať zónu na kúpanie úplne dokončenú, kým prídu pekné dni, a všetci vám budú závidieť.

 

Kedy je najlepší čas na inštaláciu bazéna?

Aby ste určili najvhodnejší čas na inštaláciu bazéna, definujte najskôr čas potrebný na jeho montáž, aby ste mali istotu, že bude stavba dokončená pred letom.

 

Berte do úvahy čas montáže bazéna

V závislosti od zvoleného typu, modelu a značky bazéna sa môže doba výstavby líšiť. Napríklad betónový bazén si vyžaduje špecifický čas schnutia. A inštalácia bazéna samozrejme závisí od ďalších parametrov, napríklad:

  • vaša dostupnosť;
  • pomoc, ktorú dostanete;
  • plánovanie vašich poskytovateľov služieb;
  • počasie…

Okrem toho budete určite chcieť aj upraviť záhradu okolo bazéna (terasa, rastliny, nábytok atď.). Hoci to nie je nevyhnutné na plávanie, v dôsledku záhradných prác pri bazéne môže dojsť k znečisteniu vody, preto je lepšie, ak je všetko hotové vopred. V závislosti od týchto kritérií sa doba výstavby alebo montáže môže pohybovať od dvoch týždňov do niekoľkých mesiacov.

Ak sa však rozhodnete pre bazénovú súpravu, aké ponúka napríklad spoločnosť Piscines Waterair, môžete stavbu optimalizovať vďaka jednoduchému a rýchlemu spôsobu montáže podľa individuálnych pokynov. Ak chcete ušetriť ešte viac času, pripravíme pre vás niekoľko montážnych ponúk, vďaka ktorým môžete využiť odbornú pomoc v jednej, viacerých alebo dokonca všetkých fázach inštalácie bazéna.

 

Kedy inštalovať bazén?

Ak chcete pokojne nainštalovať bazén pred letom, nemali by vonkajšie teploty byť ani príliš vysoké, ani príliš nízke, s minimálnym rizikom nepriaznivého počasia – ide predovšetkým o to, aby nedošlo k zamrznutiu, najmä ak sa rozhodnete pre betónový bazén. Oceľová konštrukcia bazénov Waterair toto obmedzenie znižuje. Bazény Waterair sú vďaka svojim vlnitým panelom samonosné a ponúkajú rovnakú odolnosť ako 40cm betónová stena. Po dokončení montáže konštrukcie môžete bazén bez obáv nechať prázdny. Napustenie je tak možné počas slnečných dní vykonať na poslednú chvíľu.

Inštalácia bazéna sa preto odporúča na jeseň alebo koncom zimy, keď býva teplejšie a nehrozí už mráz alebo ani silné dažde. Tieto parametre do značnej miery závisia od podnebia vo vašej oblasti.

Aby sme vám mohli čo najlepšie poradiť ohľadom vášho projektu, obchodní zástupcovia Waterair sú špeciálne vyškolení a sú vám k dispozícii aby s vami určili ideálne načasovanie a bazén bol pripravený na leto. Kedykoľvek si môžete vyžiadať bezplatnú štúdiu umiestnenia.

Požiadajte o bezplatný katalóg

Ako by ste chceli dostávať svoj katalóg? *
Oprávňujem spoločnosť Waterair, aby mi posielala ceny, digitálny katalóg a propagačné akcie :
Offres commerciales e-mail
Offres commerciales sms
Parrainage
Polia označené * sú povinné
Vaše osobné údaje Skupina Waterair zhromažďuje v rámci vašej žiadosti. Pre ďalšie informácie si, prosím, prečítajte našu politiku zachovávania dôvernosti dostupnú v spodnej časti našich internetových stránok.