Fond-piscine-2

Helaas komen het bodemprofiel en de diepte van het bad op de tweede plaats in een zwembadproject. Deze twee parameters bepalen het gebruik van uw zwembad, het comfort, de veiligheid en uw onderhoudsbudget. Vlakke, gebogen bodem, met put… Er zijn vele oplossingen voor zwembadbodems. Voor uw persoonlijk gebruik, kunt u gerust afwijken van de gemiddelde diepte van 1,50 m.

Uw keuze moet voornamelijk gebaseerd zijn op de behoeften van de gebruikers en de activiteiten die zij in het bad willen doen. Dus stel uzelf de juiste vragen: is dit een zwembad voor een familie met jonge kinderen? Of liever een individueel zwembad met een sportief doel? Om u te helpen duidelijker te zien, kunt u het volgende in overweging nemen…

De verschillende soorten bodems van Zwembaden Waterair

De zwembadmarkt biedt een ruime keuze aan bodems en benamingen, allemaal gebaseerd op normen. Enkele van de bekendste zijn: vlakke bodems, progressieve hellingsbodems en samengestelde hellingsbodems. Doel: laat iedereen zijn of haar comfort vinden… omdat samenzijn is wat telt!

 • Bodems aangepast voor familiegebruik (zwemmen, spelletjes, personen van verschillende grootte):
  • Vlakke bodem 1,20 m: een ideale speeltuin voor kinderen en een echte plek voor ouders om te ontspannenPerfect voor mensen die niet kunnen zwemmen;
  • Gebogen bodem 1,20 tot 1,80 m: ondiepe delen aan de rand van het zwembad + diepere afvoer in het midden van het zwembad. Goed compromis voor mensen die bang zijn voor water, kinderen of kleine mensen en mensen die graag van de boordsteen duiken. De gemakkelijkst te onderhouden bodem ;
  • Miniput 1,20 tot 1,80 m: een klein zwembad met vlakke bodem voor spelletjes en een diepere put voor zij die duiken van de boordsteen.

Dankzij het geoptimaliseerde watervolume hebben deze drie soorten bodems nog twee andere voordelen: het water warmt snel op en het onderhoudsbudget wordt verlaagd.

 • Bodems die weinig of slecht aangepast zijn aan het gebruik door een gezin:
  • Groot bad van 1,20 tot 2,40 m: een genot voor liefhebbers van een springplank of een duikplank. Het nadeel is veel water om te filteren, te behandelen en te verwarmen en weinig ontspanningsruimte;
  • Vlakke bodem 1,50 m: mensen onder de 1,70 m kunnen niet wandelen. Onaanvaardbaar als kinderen willen genieten van het zwembad of als u na een paar lengtes in het water wilt ontspannen.
 • Sportief gebruik:

Wat is een ideale bodem?

Wees voorzichtig, houd altijd rekening met het verschil tussen de diepte van het zwembad en het waterniveau, min of meer gelijk aan 10 cm.

Het gebruik – de bodem wordt gekozen op basis van uw activiteiten en zwemgewoonten: ontspanning, spelletjes, duiken, sporten, zwemmen…. Wat is uw ding? Aquasiësta of eerder aquabike?
Als u een familiebad wilt om te zwemmen en uit te rusten, dan wilt u misschien kunnen wandelen en moet u kiezen voor een vlakke bodem op een redelijke diepte of verschillende niveaus. Als u een duikliefhebber bent, richt u zich natuurlijk op diepte.

Soorten gebruikers – welke generaties, leeftijden, lengtes, zin in water en gebruiksgemak?

Comfort en onderhoud – Hoe dieper uw zwembad, hoe koeler het water zal zijn omdat het minder snel opwarmt… en hoe meer water, hoe veeleisender het onderhoud zal zijn; vooral als u een zwembad met hoeken overweegt! Maar deze criteria hoeven niet ontmoedigend te zijn, want er zijn tegenwoordig veel oplossingen om het reinigen en/of verwarmen te vergemakkelijken. Alles zal vooral afhangen van uw gebruik en voorkeur van bad, temperatuur…

Het budget: afhankelijk van de complexiteit van de uitvoering van de bodem en onderhoud Over het algemeen geldt: hoe dieper en complexer uw zwembadbodem is, hoe duurder de bouwwerkzaamheden. Dit geldt met name als u zelf een moeilijk toegankelijk terrein heeft (bijv. rotsen die moeten worden verwijderd). Hoe dieper uw zwembad, hoe hoger ook het water- en onderhoudsbudget. Bovendien moet u, als u uw zwembad wilt verwarmen, extra budget voorzien. De verwarming van uw zwembad wordt mogelijk gemaakt door een warmtepomp of een verwarmingsdeken: een goede investering, bijv. Solae Waterair®-overdekking.

De keuze van de bodem en diepte van uw zwembad is cruciaal. De vorm van het zwembad is afhankelijk van het gebruik dat u van het zwembad maakt; de diepte van het zwembad is afhankelijk van het comfort.

Spring mee in het zwembad

Hoe wilt u uw catalogus ontvangen? *
Ik geef Waterair toestemming om me prijzen, de digitale catalogus en speciale aanbiedingen te sturen :
Offres commerciales e-mail
Offres commerciales sms
Parrainage
De velden met een * zijn verplicht
Uw gegevens worden door de Waterair Groep verzameld in het kader van uw verzoek. Voor meer informatie, zie ons privacybeleid beschikbaar onderaan onze website