Een rechthoekig zwembad is elegant, tijdloos en past dankzij zijn moderne lijnen harmonieus in de meeste buiteninrichtingen. De afgelopen tientallen jaren is deze vorm uitgegroeid tot dé zwembadvorm bij uitstek. In tegenstelling tot afgeronde modellen, die gemakkelijk om een obstakel heen kunnen, geeft een rechthoekig zwembad echt structuur aan uw buitenruimte. De buiteninrichting moet dus rond het zwembad worden uitgedacht.

Onze rechthoekige zwembaden

Wat zijn de voordelen van een rechthoekig zwembad?

Een rechthoekig zwembad onderscheidt zich in de eerste plaats door zijn klassieke uitstraling. Maar het heeft nog heel wat andere voordelen:

  • Ruimte. Rechthoekige zwembaden zijn ruimer dan andere vormen en geven u de mogelijkheid om af te koelen maar ook om te spelen.
  • Het is de perfecte vorm voor sportievelingen. De rechthoekige vorm is bovendien het meest geschikt om in te zwemmen.
  • Makkelijk aan te vullen. De eenvoudige vorm maakt het gemakkelijk om geschikte beschermende accessoires te vinden, zoals afdekzeilen of aangepaste decoratie.
  • Geschikt voor alle tuinen. De klassieke lijnen maken het eenvoudig om het zwembad in elke buitenruimte in te passen.

De voordelen van een rechthoekig zwembad wegen ruimschoots op tegen de nadelen. Ondank het feit dat de klassieke vorm dit zwembad zo beroemd heeft gemaakt, moeten we wel vermelden dat het niet geschikt zal zijn voor iedereen die op zoek is naar een origineel zwembad.

Rechthoekig zwembad: wat zijn de verschillende constructietypes?

Er zijn verschillende rechthoekige zwembadconstructies. Deze omvatten:

  • een rechthoekig ‘romp’-zwembad;
  • een rechthoekig betonnen zwembad;
  • een rechthoekig stalen zwembad.

Elke methode is verschillend. Bij Waterair-zwembaden bestaat de ombouw van onze zwembaden uit panelen van golvend staal. Deze structuur biedt een garantie van 20 jaar*. Het maakt het eenvoudig om een Waterair-zwembad te installeren, zelfs op de meest lastige ondergrond Het voordeel van die techniek is dat het zwembad ook naar wens aangepast kan worden.

*Volgens onze algemene garantievoorwaarden.

Uw rechthoekige zwembad personaliseren

De personalisatie van een rechthoekig zwembad bestaat met name uit het aanbrengen van een trap.

De ingebouwde trap

Liefhebbers van rechthoekige baden kiezen eerder voor een geïntegreerd (of ingebouwd) trapje. Met dergelijke trap blijft de perfect rechthoekige vorm voor uw zwembad behouden maar kunt u de trap niet om het even waar plaatsen. Geen ondergaande zon meer of uitzicht op het terras, de plaatsing van de trap is definitief en kan niet worden aangepast.

De uitgaande trap

De uitgaande trap kan op verschillende plaatsen in het zwembad worden geplaatst. Zo kunt u genieten van een aperitiefje met uitzicht op uw favoriete plek! Anderzijds zal uw zwembad niet meer perfect rechthoekig zijn omdat de trap uit de rechthoek komt. Het is dus een esthetische en praktische keuze die u moet maken.

Andere aanpassingen

In de meeste gevallen kunt u, naast de keuze van de trap, nog een aantal andere eigenschappen van uw zwembad naar wens aanpassen:

Er zijn nog andere aanpassingsmogelijkheden om uw zwembad uniek te maken en perfect op uw smaak af te stemmen.

Om u te helpen bij het kiezen van de beste manier om uw zwembad aan te passen, zijn onze vertegenwoordigers speciaal opgeleid om al uw vragen te beantwoorden. Dankzij een persoonlijk onderzoek wordt uw project ontwikkeld om in alle opzichten aan uw behoeften en wensen te voldoen!

Langwerpige vormen, een alternatief voor rechthoekige vormen

Bij Waterair Zwembaden geven we de ovalen vorm als alternatief voor een rechthoekig zwembad. De ovalen vorm biedt een langere zwemlengte bij hetzelfde oppervlak. Bovendien biedt de ovalen vorm meer mogelijkheden om rondom het zwembad heen te bewegen. In tegenstelling tot bij rechthoekige zwembaden moet u niet het hoekje om.

Bij een gelijk oppervlak van 20 m²:

  • Olivia – Ovalen zwembad: 7,30 m x 2,96 m;
  • Sara – Rechthoekig zwembad: 6,43 m x 3,18 m.

De ovalen vorm van onze zwembaden heeft zachtere hoeken en blijft toch modern. De afgeronde vorm is ook eenvoudiger in onderhoud omdat het water en reinigingsrobots beter kunnen bewegen.

De verschillende vormen van zwembaden

 

Nu is het aan u om de keuze voor het trapje te maken. Kiest u voor een inkomend trapje, dat wil zeggen een trapje aan het eind van het zwembad, of voor een uitgaand trapje op de plek die u het prettigst vindt? Hebt u het zwembad van uw dromen al in uw hoofd? Laten we het samen verwezenlijken!

Neem contact op met onze adviseurs en laat een gratis en vrijblijvende plaatsingsstudie bij u thuis uitvoeren.

Spring mee in het zwembad

Hoe wilt u uw catalogus ontvangen? *
Ik geef Waterair toestemming om me prijzen, de digitale catalogus en speciale aanbiedingen te sturen :
Offres commerciales e-mail
Offres commerciales sms
Parrainage
De velden met een * zijn verplicht
Uw gegevens worden door de Waterair Groep verzameld in het kader van uw verzoek. Voor meer informatie, zie ons privacybeleid beschikbaar onderaan onze website

Europees leider op het gebied van zwembadpakketten

We zijn aanwezig in meer dan 29 landen wereldwijd en beroemd om de kwaliteit van onze producten en de betrouwbaarheid van onze diensten, maar ook vanwege onze uitzonderlijke concurrentiepositie.

20 jaar

garantie op de structuur*

+50 jaar

ervaring als fabrikant

+20%

waarde van eigendommen

133 000

tevreden klanten