Piscine pour terrain en pente

Het is heel goed mogelijk om een zwembad te bouwen op een terrein met hellingen of terrassen. De aangepaste technologie, met name zwembaden in kit, de aanpassingswerken aan het terrein en de hulp van een goede zwembadbouwer maken uw project realiseerbaar. Doe een beroep op Waterair Zwembaden om het zwembad van uw dromen op uw terrein te bouwen.

Een zwembad bouwen op een hellend terrein dankzij de geschikte technologie

De zwembaden van Waterair Zwembaden worden gemaakt uit panelen van gegolfde staalplaat. Deze technologie, met een garantie van 20 jaar, heeft zich al meer dan een halve eeuw bewezen. In +50 jaar hebben zwembaden van Waterair meer dan families over de hele wereld blij gemaakt.

Een zelfdragende structuur

Het geheim van een zwembad van Waterair is de zelfdragende structuur. Hierdoor kan het zwembad ingegraven worden op alle hellingen, maar ook gedeeltelijk of helemaal boven de grond. Daardoor is de structuur perfect geschikt voor terreinen op hellingen.

Technologie voor elk terrein

Uw zwembad is opgebouwd uit een structuur van panelen die heel eenvoudig naar een bouwlocatie verplaatst kunnen worden. Zo kunt u uw zwembad bouwen op hoogte, een sterk hellend terrein, weinig toegankelijke terreinen, in tegenstelling tot een zwembadkuip. Dit geldt vooral voor zwembaden zonder trap of XS-zwembaden, waarvan alle onderdelen door het huis kunnen.

Een economische oplossing

Deze technologie maakt het zelfs mogelijk om een zwembad zonder een steunmuur te bouwen. Onze zwembaden zijn eenvoudiger en sneller te installeren, zodat u geld kunt besparen. Zwembaden Waterair biedt u 200.000 varianten om uw zwembad op maat te bouwen.
Vraag zeker onze gratis catalogus aan om alle modellen van onze zwembaden te bekijken.

Een zwembad bouwen op een hellend terrein
Kan ik een zwembad op een terrasvormig terrein bouwen?
Welk zwembad voor een hellend terrein?

Een zwembad bouwen op een hellend terrein: mogelijkheden

Er zijn meerdere mogelijkheden om steunpunten te maken tijdens de bouw van een zwembad op een hellend terrein. Die oplossingen zijn:

  • Fundering van het terrein. Hierbij wordt een talud of muur van meer of minder grove stenen gemaakt om de grond van het terrein vast te houden. Deze oplossing geeft een natuurlijk karakter aan het zwembad.
  • Steunmuur. Het terrein rondom het zwembad wordt ondersteund door een muur van baksteen of beton op de helling. Voordeel hiervan is dat u het materiaal en de kleur van de muur zelf kunt kiezen, zodat hij perfect bij de omgeving past.
  • Staalkorven. Deze metalen structuur lijkt op een kooi gevuld met stenen, stukken glas of hout. Met deze optie wordt het hellende terrein rondom het zwembad op een veilige en waterdichte manier gestut.
  • Houten deck. Deze optie komt vaak voor bij een opbouwzwembad. Het is een voordelige keuze en geeft u de mogelijkheid om een modern zwembad in uw tuin te bouwen.
  • Muren van spoorwegdwarsliggers. Als u houdt van recycling biedt deze optie een zeer voordelige manier om een zwembad op een hellend terrein te bouwen.

Als u alle mogelijkheden voor een zwembad op een terrein op hellingen of terrassen wilt kennen, kunt u een complete en aangepaste gratis plaatsingsstudie vragen. Deze studie wordt uitgevoerd door onze adviseur en is gratis, volledig en op maat. Onze adviseur geeft u de beste oplossingen om uw zwembad bij u thuis te installeren, ondanks de helling van uw terrein.

Vanaf wanneer spreken we over een helling?

Het spreekt voor zich dat u in een ideale situatie best over een vlak terrein beschikt om een zwembad bij u thuis aan te leggen. Toch kunt u ook een zwembad aan te leggen op een hellend of terrasvormig terrein. Maar wat is een helling? Als uw terrein een helling van minder dan 6% heeft, spreken we over een lichte helling. Indien de helling meer dan 6% bedraagt, hebben we het over een (steile) helling.

Bij een lichte helling kan het ook nodig zijn om uw terrein te ondersteunen of grondwerken uit te voeren om uw buitenzwembad te plaatsen. Dat is echter nog altijd minder werk dan voor een hellend terrein. Egaliseren met grind en grof zand kan voldoende zijn om de plaatsing van uw zwembad voor te bereiden.

Bent u niet zeker of het mogelijk is om uw zwembadproject tot een goed einde te brengen? Aarzel niet om contact op te nemen met een adviseur om u een gratis plaatsingsstudie voor te stellen en uit te laten voeren.

Vraag uw gratis catalogus aan

Hoe wilt u uw catalogus ontvangen? *
Ik geef Waterair toestemming om me prijzen, de digitale catalogus en speciale aanbiedingen te sturen :
Offres commerciales e-mail
Offres commerciales sms
Parrainage
De velden met een * zijn verplicht
Uw gegevens worden door de Waterair Groep verzameld in het kader van uw verzoek. Voor meer informatie, zie ons privacybeleid beschikbaar onderaan onze website