piscine hors sol

De keuze voor het plaatsen van een bovengronds zwembad in je tuin kan om vele redenen gemaakt worden: het budget, de te verrichten werkzaamheden, de ligging van je  grond en de aard van je bodem. Het bovengrondse zwembad is niet zomaar een opblaas- of buisvormig zwembad, er zijn ook duurzamere oplossingen. Ontdek de voordelen van het stalen opbouwzwembad, een veilige investering voor onvergetelijke zomers.

Welke vormen zijn beschikbaar voor een bovengronds stalen zwembad ?  

Dankzij de zwembadtechnologie van Waterair kun je profiteren van verschillende vormen voor je bovengronds zwembad: rechthoekig, ovaal, vrije vorm, alles is mogelijk. Zijn structuur, bestaande uit gegolfde stalen panelen en stutten, laat deze vrijheid toe. Je zwembad past zich aan alle soorten natuurlijk terrein aan, ongeacht hun ligging.

 

Piscine haricot escalier entrant et plage en bois

Welke maat voor een bovengronds stalen zwembad ?

Als je met de stalen kit een bovengronds zwembad kunt bouwen in de vorm van je keuze, kun je natuurlijk ook de grootte kiezen op basis van je ambities :  

Een gezinszwembad bovengronds: van 20 tot 40 m2

Een gezinszwembad heeft de ideale afmetingen voor jong en oud om er optimaal van te profiteren. Het heeft een speelruimte, een geoptimaliseerde zwemlengte en eventueel ook een een ontspanningsruimte dankzij een trap met balneotherapie.

Klein bovengronds zwembad: > 20m2

Eigenaren van kleine percelen kunnen ook genieten van verkoelende baden, zonder dat ze een groot zwembad hebben. Sommige modellen zijn zelfs in miniversie verkrijgbaar. Minder dan 10 meter2, een minizwembad kan snel worden opgezet en vereist geen voorafgaande toestemming voor werkzaamheden.

Groot bovengronds zwembad: meer dan 40 m2

Het is ook mogelijk een groot bovengronds zwembad te installeren, dit soort zwembaden wordt vooral gewaardeerd door atleten en grote gezinnen. Sommigen zullen zelfs in de verleiding komen door een zwembaan die perfect is om lengtes te zwemmen.

 

Hoe installeer of monteer je je kit voor je bovengronds zwembad ?

Door te kiezen voor een Waterair zwembad in kit, kun je de plaatsing ervan aanpassen aan je terrein :

  • Een steil aflopende tuin? Je zwembad kan aan de ene kant worden ingegraven en aan de andere kant bovengronds blijven.
  • Een verhoogd terras? Het zwembad is op zijn hoogte uitgelijnd in een bovengrondse installatie.
  • Steil terrein? De structuur wordt all-terrain zodat je kunt genieten van het plezier van zwemmen.

Wat de montage betreft, is de installatie van je Waterair bovengronds zwembad snel en eenvoudig: grondwerken (indien nodig), montage van de structuur, realisatie van de dekvloer, installatie van de liner en je bent al klaar om te gaan zwemmen!

Goed om te weten: een gebogen zwembad heeft minder stutten nodig dan een recht zwembad. In feite worden de gegolfde stalen panelen, eenmaal gebogen, zelfdragend. De installatie is daardoor sneller.

 

Welke comfortuitrusting voor een bovengronds zwembad?

Voor nog meer comfort kan je bovengronds zwembad naar wens worden ingericht. Hier zijn enkele tips om het meeste uit je zwembad te halen zonder beperkingen : 

 

Creëer je ontspanningsruimte

Daarvoor gaat er niets boven een geïntegreerde trap.  Ideaal om tot rust te komen tijdens welverdiende pauzes, het is verfraaid met whirlpoolsproeiers voor totale ontspanning. Voeg er nog led-spots aan toe zodat je zwembad niet alleen verlicht is in de avond, maar je er ook nog eens makkelijk en veilig in en uit kunt stappen.

 

Verwarm je zwembadwater

Dankzij een warmtepomp of een solar afdekking baad je het hele badseizoen in water met de ideale temperatuur.

 

Maak je dagelijkse leven gemakkelijker met domotica

Een angesloten zwembadassistent analyseert constant je waterparameters voor je. Hiermee kun je ook je filtratie en verlichting op afstand beheren. Onder begeleiding van een automatische reinigingsrobot blijven je zwembad en zwemwater moeiteloos onberispelijk.

Verbonden zwembadassistent

Welke beveiliging voor een bovengronds zwembad ? 

Zelfs bij bovengrondse installatie moet je je zwembad beveiligen. Hiervoor staan verschillende oplossingen tot je beschikking :  

 

Alarm

Het is het enige actieve veiligheidssysteem dat waarschuwt bij een val in het water met een gewicht van meer dan 6 kg. Dit toestel is het goedkoopste op de markt. Het is zowel esthetisch als gemakkelijk te installeren.

Een aangepaste veiligheidsafdekking

Zeer resistent, de stangafdekking vergemakkelijkt het onderhoud van je zwembad door het te beschermen tegen vuil en de verspreiding van algen te beperken. Het houdt ook de temperatuur van je water op peil.

 

De veiligheidsafdekking

Dit is eenvoudig te installeren door de gewenste omtrek rond het zwembad te volgen.
Het is aan jou om de oplossing te kiezen die het beste bij je installatie en je budget past.

Om je te ondersteunen bij dit mooie project staat een verkoopadviseur tot je beschikking om een volledig gepersonaliseerde implementatiestudie uit te voeren en je een zwembad op maat aan te bieden.

Recevoir votre catalogue gratuit

Hoe wilt u uw catalogus ontvangen? *
Ik geef Waterair toestemming om me prijzen, de digitale catalogus en speciale aanbiedingen te sturen :
Offres commerciales e-mail
Offres commerciales sms
Parrainage
De velden met een * zijn verplicht
Uw gegevens worden door de Waterair Groep verzameld in het kader van uw verzoek. Voor meer informatie, zie ons privacybeleid beschikbaar onderaan onze website

Europees leider op het gebied van zwembadpakketten

We zijn aanwezig in meer dan 29 landen wereldwijd en beroemd om de kwaliteit van onze producten en de betrouwbaarheid van onze diensten, maar ook vanwege onze uitzonderlijke concurrentiepositie.

20 jaar

garantie op de structuur*

+50 jaar

ervaring als fabrikant

+20%

waarde van eigendommen

133 000

tevreden klanten