Welke verwarming past bij uw zwembad? De vragen die u zich moet stellen…

  • In welk klimaat ligt uw regio?
  • Hoe vaak en hoelang maakt u gebruik van uw zwembad?
  • Gaat het om een binnen- of een buitenzwembad?
  • Bevindt uw zwembad zich bij de hoofdwoning of bij een tweede woning?

Om u beter te kunnen helpen bij uw keuze, kunt u het beste een beroep doen op een gediplomeerde professional om een diagnose voor verwarming van zwembad op te stellen in het kader van een plaatsingsonderzoek. Vraag daarom een van de adviseurs van Waterair Zwembaden.

De verwarmingssystemen van Waterair Zwembaden

De speciale verwarmingssystemen

Warmtepompen voor zwembad:

Deze vangt de warmte die van nature in de licht aanwezig is, vormt die om en brengt die in het water van het zwembad. Dat is een van de meest voordelige systemen op de markt. Wanneer u kiest voor de warmtepomp, zorg er dan voor dat deze voldoet aan de heersende normen. Vergelijk verschillende warmtepompen op dezelfde kenmerken. Ga altijd voor een stille pomp, voor uw eigen comfort en om de buren niet te storen.

Verwarmingssysteem warmtepomp

Bij Waterair Zwembaden, hebben we twee series warmtepompen:

  • Serie Access: krachtige en eenvoudig te gebruiken warmtepompen die optimaal werken vanaf een luchttemperatuur van 15°C (niet-omkeerbaar) en die het water kunnen verwarmen tot 28°C.
  • Serie Wi-Fi: krachtige en intelligente pompen die op afstand bestuurd kunnen worden (verwarming, filtratie, verlichting) via een smartphone app. Dit is de meest ideale oplossing voor tweede woningen. Deze warmtepompen zijn omkeerbaar (ideaal om de temperatuur van het water te verlagen onder overkappingen) en werken optimaal vanaf 5°C.

Toch is het aan te raden om uw verwarmingssysteem te ondersteunen met een thermisch dekkleed om het verlies van warmte te beperken, verdamping van water te verminderen en te voorkomen dat het water ’s nacht of tijdens slecht weer afkoelt.

De multifunctionele verwarmingssystemen

Dekkleed Solae Waterair®: Dankzij de transparante panelen heeft het dekkleed Solae Waterair® als kenmerk dat het uw water verwarmt met gratis zonne-energie dat door middel van het broeikaseffect wordt gewonnen. De temperatuur kan oplopen met meer dan 9°C *. Naast het bieden van een ecologisch verwarmingsmiddel, biedt het dekkleed Solae Waterair® ook veiligheid en beschermt het uw water tegen vervuiling van buitenaf. Bovendien is uw zwembad gelijk klaar voor de winter.
*Résultaat genoteerd door gerechtsdeurwaarder

Couverture thermique piscines Waterair

1.Broeikaseffect 2.Doorschijnend paneel om het water te verwarmen 3.Paneel voor overwintering 4.Elektrisch oprolmechanisme 5.Bedekkingen met brede randen 6.Ergonomische bevestigingsclip 7.Staven van aluminium 8.Veiligheidsnet, volgens de geldende norm NF-

 

De overkapping voor zwembad kan, door het broeikaseffect dat het genereert, ook een interessante optie zijn voor het verwarmen van zwemwater. De zwembadoverkapping heeft ook andere voordelen: beveiliging van het bassin en minder onderhoud. Een lage, uitschuifbare, verwijderbare overkapping… Vraag ons gerust om advies.

Verwarmingssysteem overkapping zwembad

Ter herinnering: als u een warmtepomp neemt, denk dan ook aan een thermisch bubbeldekkleed om de temperatuur van uw water gelijkmatig te houden. Waterair Zwembaden heeft twee modellen bubbeldekkleden : het dekkleed met blauwe bubbels en het dekkleed met blauwe en zwarte bubbels, die de groei van algen beperkt en fotosynthese verhindert. Soms is het ook aan te raden om een bubbeldeken onder een overkapping te leggen, om het water warm te houden.

Eigenlijk is het verwarmen van uw zwembad zonder dekkleed net zoiets als het verwarmen van uw huis met de ramen open. Het is zeker niet milieuvriendelijk, maar ook nog eens heel inefficiënt!

Dus nu kunnen ook alle koukleumen het water in! Er bestaan vele verwarmingsmanieren die het zwemseizoen verlengen, zodat u kunt genieten van de mooie dagen in de lente en de herfst. Wij kunnen u helpen bij de keuze van een verwarmingsoplossing die bij u past.