Welke kleur kiest u voor uw zwembad en uw liner?

Ten eerste wordt de kleur van uw zwembad beïnvloed door de keuze van de coating. De kleur hiervan bepaalt namelijk ook de kleur van het water. Beige of zandkleuren creëren een "lagune-effect" met water met turquoise reflecties. Grijs zorgt voor een meer eigentijdse en discrete touch, met water in blauwe tinten. En voor een mooi spiegeleffect kunt u kiezen voor donkere tinten zoals antracietgrijs of zelfs zwart.

Voor de coating van uw zwembad kunt u kiezen uit heel wat tinten. We hebben nog enkele tips voor u zodat u zeker de juiste keuze kunt maken:

 • Als veiligheid voor u een grote rol speelt, raden we u aan om te kiezen voor een zwembad waarvan u de bodem kunt zien. Kies niet voor te donkere kleuren (zwart, donkerblauw, enz.)
 • Om gratis enkele graden warmte te winnen, kiest u best voor een donkere tint die infraroodstralen aantrekt.
   

Liner van het zwembad: water in die kleur die u wil

Bij Waterair Zwembaden wordt de structuur van uw zwembad afgedekt met een dikke liner van PVC (75 honderdsten). Deze liner garandeert de waterdichtheid. Zoals bij alle coatingen, kunt u ook de kleur van uw liner kiezen. Wij hebben hier voor u de 4 populairste kleuren op een rij gezet:

Kleur zwembadliner Kleur / effecten
Toscaan liner Voor turquoise water en reflecties geïnspireerd op de Caribische Zee.
Azur liner Helder en licht blauwachtig voor een duidelijk zichtbare achtergrond en intense reflecties.
Grijze liner Een design en eigentijdse kleur die voor discretie en elegantie zorgt.
Liner gemarmerd leisteen Intensieve diepte en spiegeleffect om uw zwembad extra in de kijker te zetten

 

Om uw zwembad volledig op maat te maken, kunt u ook zelf de kleur van uw trap kiezen. U kunt kiezen voor ton-sur-ton kleuren of voor een speels contrast. Bij Waterair Zwembaden zijn onze trappen beschikbaar in verschillende kleuren:

Uitrusting trap Kleur Beschikbare opties
Trap Orbis Gespikkeld wit Zonder mogelijke opties
Trap Paso Granietgrijs
Granietbeige
1 draaibaar whirlpoolmondstuk
6 LED-spotjes Escalight®
Trap Welcome Granietgrijs
Granietbeige
2 draaibare whirlpoolmondstukken
6 LED-spotjes Escalight®
Trap Inside Granietgrijs
Granietbeige
1 draaibaar whirlpoolmondstuk
3 LED-spotjes Escalight®
Trap Enjoy Granietgrijs
Granietbeige
2 draaibare whirlpoolmondstukken
6 LED-spotjes Escalight®
Trap Pacio Granietgrijs
Granietbeige
3 draaibare whirlpoolmondstukken
6 LED-spotjes Escalight®
1 extra hoofdsteun
1 veilige handgreep


 

Focus op de verlichting van uw zwembad

 

Net zoals in huis, kan licht ook in de tuin voor verschillende sfeer zorgen. Of het nu voor de omgeving rond het zwembad of voor in het water zelf is, er is verschillende geschikte verlichting beschikbaar:

 • De gekleurde LED-spot waarmee u de kleur van uw zwembad kunt veranderen tijdens uw barbecue-avonden. Rood, groen, blauw, u kunt u zwembad aan alle mogelijke thema's aanpassen.
   
 • Escalight®: uw trap wordt verlicht om uw zwembadavonden nog aangenamer te maken.
   
 • Drijvende lampen : Uitgerust met LED-lampen, u kunt ze zowel in het zwembad of errond gebruiken. Door de kleur aan te passen, kunt u kiezen voor een cosy of een wat feestelijkere sfeer.

Aandacht voor de inrichting

Nadat u de kleur van alle delen van uw zwembad zorgvuldig uitgekozen hebt (coating, trap, verlichting,...) is het tijd om aandacht te besteden aan de inrichting van uw terras. U moet ervoor zorgen dat de stijl past bij de look die u aan uw zwembad wilt geven. Ook hier kunt u spelen met de kleur van uw randtegels, de gebruikte materialen voor uw terras, de planten,.... u kunt genieten van een uitgebreide keuze!
 

Welke randtegels kiest u?

Om uw zwembad tot in de puntjes af te werken, spelen randtegels een belangrijke rol. Bij Waterair Zwembaden produceren en verkopen we onze eigen zwembadafwerkingen. De "Stones" randtegels zijn gemaakt van echt gereconstrueerde steen. De ecrukleurige tegels zijn geschikt voor alle terrassen, van zowel steen als hout, en harmoniëren met alle tinten.

Net als bij de liner raden wij u aan lichtkleurige randtegels te gebruiken, vooral in de zonnige regio's. Donkere randtegels warmen snel op waarbij u het risico loopt om uw voeten te verbranden.

Margelles Stone de couleur claire

 

Zorg voor structuur in uw ontspanningsruimte dankzij het terras

De keuze van het terras voor uw zwembad is erg bepalend, zowel wat betreft esthetiek als comfort. U kunt het terras aanpassen aan de kleur van uw zwembad, uw huis of de sfeer die u wilt creëren. Laat uw verbeelding de vrije loop.

Hout

Hout zorgt voor een natuurlijk aspect. Lichte kleuren zorgen voor een Scandinavisch tintje, terwijl donkere kleuren er wat exotischer uitzien.

Piscine avec plage bois et margelles pour jouer les contrastes entre les couleurs

Natuursteen

Heel wat inrichtingen zijn ook beschikbaar in natuursteen. Dit minerale aspect, ongeacht de kleur, geeft een zeker cachet aan uw project.

piscine avec décor en pierre pour une teinte claire

Gazon

Sommige kiezen dan weer voor een gazon. Het gras kan zowel natuurlijk als synthetisch zijn en kan overal rond uw zwembad of gewoon als onderdeel van een samenstelling gebruikt worden.

piscine avec gazon synthétique ou composition

Betonnen

Voor een wat rauwere, industriële sfeer zijn er ook betonnen terrassen. In combinatie met een zwembad in grijze tinten en afgewerkt met gekleurde decoratieve voorwerpen, creëert u op die manier een terras met een trendy zwembad.

Plage en béton pour un nuance de gris