Wat is een overloopzwembad?

Het principe van een overloopzwembad is dat het aan één kant "overloopt". Het water valt als een waterval in een opvangbak onder het zwembad. Deze overloopbak maakt het mogelijk het water te recupereren, dat vervolgens gefilterd wordt en in een eeuwigdurende cyclus naar het zwembad wordt teruggestuurd.

Waar kan een overloopzwembad geïnstalleerd worden?

Een overloopzwembad is natuurlijk het meest zinvol op een hellend terrein met prachtig uitzicht. Zo versmelt de waterlijn met het decor en de horizon, wat het gevoel geeft van een eindeloos zwembad. Met uitzicht op zee, een meer of een bergketen biedt dit soort zwembad een ander perspectief op de omgeving.

Hoeveel kost een overloopzwembad?

Het overloopzwembad valt in een categorie van projecten die als topklasse kan worden omschreven. De prijs is dan ook hoger dan bij een traditioneel zwembad. Om een overloopzwembad in uw tuin te installeren, moet u minstens rekenen op € 30.000. Dit budget zal trouwens ook afhangen van de uitrusting die u erbij combineert.

De bouw van een overloopzwembad is complex en moet volledig worden uitgevoerd door een professional.

Waterair Zwembaden: de toegankelijke droom

Bij Waterair Zwembaden zetten we ons in om oplossingen aan te bieden die technisch en financieel toegankelijk zijn, vandaar dat we dit soort installaties niet aanbieden. Het hebben van een uitzonderlijk zwembad betekent echter niet altijd dat u een hoog budget of een complexe installatie nodig hebt. De Waterair zwembaden passen zich aan alle natuurlijke omgevingen aan, zelfs aan steile hellingen.
Zo kunt u ook genieten van een cocktail, terwijl u comfortabel op uw trap zit en de omgeving bewondert. Dit alles uiteraard zonder uw budget uit het oog te verliezen.

Ontdek de mooiste prestaties van onze klanten:

Dankzij onze exclusieve en gepatenteerde technologie kunt u uw eigen zwembad eenvoudig en in een paar dagen installeren. Bovendien kunt u zo tot 50% op uw project besparen. Zo kunt u zich extra comfortvoorzieningen voor uw zwembad veroorloven of werken aan de inrichting van uw ontspanningsruimte. Dankzij onze keuze uit 90 modellen en dankzij onze vele uitrustingen, kunt u bij ons het zwembad creëren dat bij u past. Bij ons kunt u terecht voor meer dan 200.000 ideeën. Onze getrainde verkoopadviseurs staan tot uw beschikking en helpen u bij het ontwerp van uw project tijdens een gepersonaliseerde en gratis implementatiestudie.