piscine moderne design de forme libre Cléa

Design is het resultaat van de emotie die het oproept en de functionaliteit die het biedt. Een geslaagd design is dan ook de combinatie van die twee elementen. Design laat zich niet vangen in een enkele definitie, maar wordt telkens opnieuw uitgevonden en ontwikkelt zich aan de hand van culturen en de invloeden van designers. Met dit creatieve proces, dat vaak een industriële behoefte beantwoordt, wordt het gebruik van een product bedacht, verbeterd of vereenvoudigd.
Of het nu gaat om een auto, een tafel, een elektronisch apparaat of een zwembad; een bedrijf zal steevast zoeken naar een innovatief design.
Maar hoe werkt dat nu eigenlijk?

Waterair Zwembaden: moderne designzwembaden

Bij Waterair Zwembaden is nagedacht over het design, dat u zwembaden zowel functioneel als modern moet maken. Wij werken samen met Erwin Van Handenhoven, een ontwerper die met veel aandacht werkt aan de ontwikkeling van onze producten.

We hebben al talrijke designprijzen gewonnen. Onder hen twee ‘Janus de l’Industrie’, een prijs die bedrijven stimuleert in hun wens om het welzijn van de gebruiker te verbeteren. De Janus is het officiële designlabel.

Daarnaast hebben we de afgelopen tien jaar verschillende trofeeën ontvangen van de FPP (Fédération Française des Professionnels de la Piscine). Deze trofeeën worden uitgereikt door journalisten van de vakpers gespecialiseerd in zwembad en inrichting.

 

Enkele voorbeelden:

Zwembad Cléa : Door zijn ongewone vorm wordt een ruimte gecreëerd met meerdere gedeeltes, voor optimaal ontspannen en genieten. Het houten pooldeck accentueert de harmonieuze rondingen. Het ontwerp van dit zwembad Cléa won een zilveren trofee in 2015, in de categorie «stadszwembad kleiner dan 30 m² met een vrije vorm».

De Pacio trap : Deze trap geeft ruimte aan ontspanning en comfort. Hij volgt de pure lijnen van het zwembad en vormt een uniek en onlosmakelijk geheel met het bassin. Er kunnen waterjets in aangebracht worden, voor urenlang genieten van de masserende en ontspannende werking van waterstralen. Ook zijn Escalight® led spots te monteren, die in het donker de treden kunnen verlichten.

Voorgemonteerde Locatec® premiumfiltering : Het rooster van de Locatec® is op zowel praktische als esthetische manier afgedekt, waardoor hij een elegante uitstraling krijgt. Dit voorgemonteerde filtersysteem ontving in 2007 de gouden trofee van de FPP in de categorie «Accessoires».

Zwembad Céline : Dit model biedt de mogelijkheid tot een onderverdeling van de tuin in verschillende gedeeltes. De trap is optioneel en kan eventueel worden toegevoegd. Zwembad Céline is beloond met de Speciale Juryprijs 2016 uitgereikt door de Fédération des Professionnels de la Piscine in de categorie «Beste verhouden kwaliteit/prijs» voor een privézwembad met vrije vorm.

 

Voor hulp bij het kiezen van het designzwembad dat het beste bij u past, met de verschillende bijbehorende onderdelen, vraagt u een gratis, persoonlijk locatieonderzoek aan.

 

Wat is een modern zwembad?

Heel veel gezinnen dromen ervan een modern zwembad te hebben. De keuze voor een vorm is bepalend, maar is niet alles.

Er zijn namelijk nog meer elementen die de uitstraling van het zwembad bepalen:

  • De kleur van de bekleding
  • Het soort pooldeck
  • De rand

 

De kleur van de bekleding

Het kiezen van de kleur van de bekleding kan cruciaal bij de aankoop of de renovatie van een zwembad. Alleen al de kleur van de liner geeft een typische weerspiegeling aan het

De marmeren liner in leisteengrijs uit de reeks van Waterair Zwembaden, creëert een intense diepte en heeft een spiegelend effect, waarmee uw tuin een moderne touch krijgt.

Terwijl de liner Toscane een weerspiegeling geeft die doen denken aan de Caraïbische Zee.

Er zijn allerlei sferen mogelijk, dankzij de verschillende kleuren die uw bassin de kleur geven die u wilt.

Het soort pooldeck

De keuze van het soort pooldeck is afhankelijk van smaak en vormt een uitdrukkelijke, esthetische afwerking. Er zijn verschillende materialen om het gedeelte rondom het zwembad mee vorm te geven.

  • Het pooldeck van hout
  • Het pooldeck van steen
  • Het pooldeck van beton
  • Het pooldeck van kunstgras

 

De Stone rand

De rand is een esthetisch element dat ook voor veiligheid zorgt. Het vormt de finishing touch van uw zwembad. Waterair Zwembaden produceert en verkoopt zijn eigen randen, gemaakt van echt, bewerkt natuursteen: de rand Stone. Met zijn ecru kleur zijn verschillende combinaties mogelijk met het pooldeck; van ton-sur-ton tot contrasterend. Hij kan op twee manieren gelegd worden: bovenop het pooldeck of op hetzelfde niveau, zodat het gehele doorloopt tot aan het water. De rand is design en modern, en voelt zacht aan de voeten. Bovendien maakt de rand het onderhoud gemakkelijker en zorgt het voor meer veiligheid rondom het zwembad.

U begrijpt het al; voor een modern designzwembad moet u weten welke materialen uw tuin mooier maken. Liner, rand en pooldeck van hout of beton: al deze onderdelen dragen bij aan het verfraaien van uw tuin en aan het genot van baden in luxe, dat u zelf hebt gemaakt. Dus, zullen we dan maar?

 

Spring mee in het zwembad

Hoe wilt u uw catalogus ontvangen? *
Ik geef Waterair toestemming om me prijzen, de digitale catalogus en speciale aanbiedingen te sturen :
Offres commerciales e-mail
Offres commerciales sms
Parrainage
De velden met een * zijn verplicht
Uw gegevens worden door de Waterair Groep verzameld in het kader van uw verzoek. Voor meer informatie, zie ons privacybeleid beschikbaar onderaan onze website