Piscine enterrée Sara + couverture de piscine Solae® Waterair

Een zwembad bij u thuis is de ideale plek om kinderen te leren zwemmen. Toch is er tussen droom en nachtmerrie soms maar één stap. Om verdrinkingsrisico’s te voorkomen, met name bij jonge kinderen onder de vijf jaar, schrijft de wet voor dat alle eigenaars van privé-zwembaden uitgerust moeten zijn met een geschikte veiligheidsvoorziening. Deze veiligheidsvoorzieningen voor zwembaden moeten voldoen aan zeer specifieke normen, en vervangen in geen geval de actieve waakzaamheid van volwassenen.

Het is tijd om de keuzes te bekijken die voor u beschikbaar zijn.

Zich uitrusten met een veiligheidsvoorziening, ja, dewelke?

Bij Zwembaden Waterair wilden we ze in twee categorieën indelen:

 • Veiligheidsvoorzieningen die alleen beveiliging bieden (alarm en barrière)
 • Multifunctionele veiligheidsvoorzieningen (zeildoek, overkapping)

Klassieke veiligheidsvoorzieningen

Alarm: Het enige actieve veiligheidssysteem dat u waarschuwt bij een val van meer dan 6 kg in het water. Dit apparaat is het goedkoopste op de markt. Het ziet er goed uit en is eenvoudig te installeren. Wees echter voorzichtig, het alarm gaat alleen af als het kind in het water valt en vereist dus een snelle reactie.

Veiligheidsbarrières: Ze zijn eenvoudig te installeren door de gewenste omtrek rond het zwembad te volgen. Deze barrières zijn om esthetische redenen doorzichtig en laten u dus toe om er doorheen te kijken. Wees zeer voorzichtig bij het sluiten van de poort die onbeveiligde toegang tot het zwembad mogelijk maakt!

 

Multifunctionele veiligheidsvoorzieningen

Overkapping: wanneer de overkapping gesloten is, kunt u uw zwembad volledig beveiligen, maar niet alleen dat. Het biedt 4 belangrijke voordelen: het beveiligt; het verwarmt het zwembadwater tot meer dan 9° op een ecologische manier; het vereenvoudigt het onderhoud van het zwembad door het vermijden van externe vervuiling en maakt het mogelijk om te besparen op behandelingsproducten.

Zeildoek: Zwembaden Waterair heeft verschillende modellen:

 

 • Solae Waterair®-afdekking: ze voldoet aan dezelfde criteria als de overkapping en heeft als bijkomend voordeel dat het zeer esthetisch is dankzij de transparante panelen.

 • Afdekking met staven voor alle seizoen, type Securiwat en Watertop: de afdekking met staven is zeer resistent en maakt het gemakkelijker om uw zwembad te onderhouden door het te beschermen tegen vuil en algengroei. Het behoudt ook de temperatuur van uw water. Natuurlijk is het nuttig in geval van een val, maar alleen als het zwembad tussen elke zwembeurt wordt afgedekt.
 • Winterafdekking type ondoorzichtige winterafdekking : De kenmerken van deze afdekkingen zijn vergelijkbaar met de vorige.

Ter informatie: de bubbeltjesafdekking garandeert de veiligheid van uw zwembad niet.

Om de veiligheidsvoorziening te kiezen die perfect past bij het gebruik van uw zwembad, nodigen wij u uit om een gratis en gepersonaliseerd plaatsingsadvies aan te vragen.

De 6 reflexen die u moet hebben om kinderen te beschermen tegen een ongeval

Zoals de Franse Federatie van Zwembadprofessionals (FFP) ons er terecht aan herinnert, zijn hier 6 belangrijke punten die men in acht moet nemen tijdens het zwemseizoen:

 • Zwemmen onder toezicht van volwassenen
  Bij het spelen aan de rand van het water of in het water moeten kinderen altijd onder toezicht staan van een volwassene die is aangewezen als redder.
 • Laat kinderen zwemmen met geschikte armbanden
  Als uw kinderen niet kunnen zwemmen, is het belangrijk om ze uit te rusten met armbanden die geschikt zijn voor de lengte, het gewicht en de leeftijd van het kind. Leer hen zo snel mogelijk te zwemmen.
 • Houd een paal, boei en telefoon in de buurt van het zwembad
  Om een incident tot een goed einde te brengen, is het noodzakelijk om zeer snel te kunnen reageren. Houd een paal, boei en telefoon in de buurt van het zwembad voor het geval u het noodnummer moet bellen. U kunt ook eerstehulptechnieken aanleren die u helpen de essentiële reflexen te verwerven om het slachtoffer te helpen terwijl u wacht tot de gespecialiseerde diensten voor hem/haar zorgen.
 • Laat geen speelgoed in het water achter na het zwemmen
  Vergeet niet om alle drijvende voorwerpen, boeien en opblaasbare voorwerpen te verwijderen en de veiligheidsvoorziening terug te plaatsen.
 • Rust uw zwembad uit met een veiligheidsvoorziening
  In het geval van een ondergronds of semi-ondergronds zwembad voorziet de wet in de installatie van een veiligheidsvoorziening (alarm, barrière of afdekking). Vergeet niet om ze na het zwemmen terug te plaatsen. Voor bovengrondse zwembaden is het belangrijk om te zorgen voor een veilige toegang tot het zwembad (ladder of trap). Vergeet niet te allen tijde toezicht te houden. De binnenladder moet altijd worden beveiligd (uithalen of vastmaken). Er zijn ook speciale bovengrondse zwembadafdekkingen die voldoen aan de zwembadveiligheidsnorm om het zwembad na het zwemmen te beveiligen.
 • Bewaar waterbehandelingsproducten buiten het bereik van kinderen
  Chemicaliën zijn nodig om een goede waterhygiëne te handhaven. Door deze tips te volgen, behandelt u uw zwembad in de best mogelijke veiligheidsomstandigheden. De producten moeten afzonderlijk worden bewaard in de originele verpakking, altijd goed gesloten en rechtopstaand. Bewaar ze op een droge en goed geventileerde plaats, buiten het bereik van kinderen om ongevallen te voorkomen.

Spring mee in het zwembad

Hoe wilt u uw catalogus ontvangen? *
Ik geef Waterair toestemming om me prijzen, de digitale catalogus en speciale aanbiedingen te sturen :
Offres commerciales e-mail
Offres commerciales sms
Parrainage
De velden met een * zijn verplicht
Uw gegevens worden door de Waterair Groep verzameld in het kader van uw verzoek. Voor meer informatie, zie ons privacybeleid beschikbaar onderaan onze website