Deze hangen af van uw wensen en uw budget, maar ook en vooral van het terrein waar uw zwembad zal komen. Een veel voorkomende misvatting is dat men een grote tuin nodig heeft om een zwembad te plaatsen. Op de zwembadmarkt bestaan er echter zwembaden van alle afmetingen.

Zwembaden Waterair heeft dit begrepen en biedt daarom aanpasbare zwembadafmetingen aan. Het geheim? Een kader bestaande uit golvende stalen panelen die, naast een uitzonderlijke weerstand, het mogelijk maakt om op maat gemaakte zwembaden voor te stellen. Hier volgt een kleine gids voor zwembadafmetingen om u te helpen bij het maken van de juiste keuze:

De « standaardmodellen »

De standaardafmetingen op de zwembadmarkt zijn:

 • zwembaden van 6x3 meter (ook zwembaden van 6x2 of 6x4 meter) of een oppervlakte van 18 m²
 • zwembaden van 7x3 meter (ook zwembaden van 7x4 of 7x5 meter) of een oppervlakte van 21 m²
 • zwembaden van 8x4 meter (ook zwembaden van 8x3 of 8x5 meter) of een oppervlakte van 32 m²
 • zwembaden van 9x4 meter (ook zwembaden van 9x3 of 9x5 meter) of een oppervlakte van 36 m²
 • zwembaden van 10x4 meter (ook zwembaden van 10x5 of 10x6 meter) of een oppervlakte van 40 m²

Wanneer men aan zijn toekomstige zwembad denkt, komt men al te vaak uit bij een rechthoekig zwembad of een prefab zwembad.
Bij Zwembaden Waterair hebben de voorgestelde zwembaden afgeronde hoeken en verschillende vormen om zich aan te passen aan alle tuinen en alle terreinbeperkingen. Zwembaden met rechtlijnige vormen optimaliseren de ruimte rond het zwembad, terwijl de vrije of niervormige vormen de rand van het terras of het huis zullen volgen voor een perfecte integratie in elke tuin.
En naast de keuze van de vorm, kunt u de uitrusting van uw zwembad en de afmetingen aanpassen!
 

Onze maten zijn dus veel gevarieerder dan de standaardafmetingen. Wij bieden echter equivalenten:

 • het ovalen zwembad Olivia van 5,16x2,37 meter (wat overeenkomt met een zwembad van 6x3) heeft een oppervlakte van 11 m².
 • het rechthoekige zwembad Sara van 7,36x3,18 meter (wat overeenkomt met een zwembad van 7x3) heeft een oppervlakte van 22,5 m².
 • het niervormige zwembad Sofia van 8,06x4,80x3,68 meter (wat overeenkomt met een klassiek zwembad van 8x4) heeft een oppervlakte van 30 m²
 • het rechthoekige zwembad Barbara van 10,40x4,80 meter (wat overeenkomt met een zwembad van 10x4) heeft een oppervlakte van 48m².

Als u hulp nodig heeft bij het evalueren van de juiste zwembadafmetingen voor uw woning, vraag dan een gratis plaatsingsadvies aan

De kleine zwembaden

In de afgelopen 30 jaar is de oppervlakte van de terreinen kleiner geworden. Hetzelfde geldt voor zwembaden!
Daarom verschijnen er steeds meer modellen van kleine zwembaden.
Een zwembad wordt als klein beschouwd als het niet groter is dan 10 m². Deze minibaden zijn niet alleen perfect geschikt voor kleine tuinen, maar vereisen ook geen grote werken (behalve in beschermde gebieden).

 

Op de markt vindt men standaard:

 • zwembaden van 3x2 meter (6 m²)
 • zwembaden van 4x2 meter (8 m²)
 • zwembaden van 5x2 meter (10m²)

Zwembaden Waterair biedt 3 modellen minizwembaden aan:

Voor 2 van deze modellen (Sara en Lola) kan een trap worden toegevoegd aan het zwembad voor meer comfort. Minizwembad, maxiplezier!

Zwemkanalen

Sportievelingen hebben nu ook de mogelijkheid om een zwemkanaal in hun tuin te installeren. Deze zwembaden hebben een lengte van min of meer 10 meter en kunnen worden aangepast tot 25 meter. De breedte is echter vrij beperkt en gaat tot 4 meter. Een zwembad van 12x3 meter heeft standaardafmetingen van een zwemkanaal.
 

Zwembaden Waterair biedt zwemkanalen aan in de volgende afmetingen:

 • model Sara van 9,22x3,18 meter (28,5 m² oppervlakte)
 • model Olivia van 11,95x3,57 meter (40 m² oppervlakte)
 • model Elsa van 12,01x3,57 meter (40 m² oppervlakte)

Naast deze drie modellen is het ook mogelijk om te kiezen voor een groter Waterair-zwembad dan de genoemde modellen. Door enkele panelen toe te voegen kunt u zelfs het 25 meter lange zwembad van uw dromen creëren!

Grande piscine Olivia et son escalier Welcome

De Waterair-zwembaden kunnen worden gemaakt op maat van uw wensen: maak een afspraak zodat we samen kunnen bouwen aan zwembad op maat van uw wensen, uw tuin en uw budget.