Wat is een semi-ondergronds zwembad?

Een semi-ondergronds zwembad is een gedeeltelijk ondergronds en gedeeltelijk bovengronds zwembad. De hybride structuur maakt het mogelijk om het bijvoorbeeld op een hellend terrein te installeren, waar het niet mogelijk zou zijn geweest om een conventioneel ondergronds zwembad te graven. Dit type zwembad, variabel in grootte en vorm, voldoet aan alle wensen van gezinnen en past zich perfect aan verschillende soorten terrein, hetzij hellend of moeilijk toegankelijk, aan.

Er bestaan verschillende soorten semi-ondergrondse zwembaden. Ze zijn verkrijgbaar in hout, composiet, staal, beton of met een polyester omhulsel. Elk materiaal heeft zijn voordelen.

Semi-ondergronds zwembad van Waterair: de sterke punten van de staalconstructie

Het concept van een Waterair-pakketzwembad maakt het mogelijk om elk type zwembad te creëren, of het nu semi-ondergronds, ondergronds of bovengronds is. Het frame, bestaande uit golvende stalen panelen en beschermlagen in composiet en een gegalvaniseerde legering, is perfect aangepast aan semi-ondergrondse of bovengrondse zwembaden en garandeert een grote stevigheid. Op het moment van installatie hoeft u gewoon de handleiding raadplegen voor de procedure die moet worden gevolgd.

Focus op de voordelen de stalen Waterair-zwembaden :

  • Staal, een flexibel materiaal

Staal is geschikt voor een brede waaier aan zwembadvormen en -afmetingen. Dit materiaal past zich aan uw wensen aan en maakt het mogelijk om een semi-ondergronds zwembad te bouwen dat perfect is aangepast aan de complexiteit van uw terrein (hellend of ongelijkmatig).

  • Een robuust materiaal

Staal is ook een zeer robuust materiaal. Daarom heeft Zwembaden Waterair gekozen voor de structuur van de pakketzwembaden. Golvende stalen panelen zijn bestand tegen strenge vorst en waterdruk.

  • Gemakkelijk te monteren

De pakketzwembaden van Zwembaden Waterair zijn zo ontworpen dat u de montage volledig zelf kunt uitvoeren.

Goed om te weten: 
De semi-ondergrondse pakketzwembaden van Zwembaden Waterair kunnen direct door de particulier of door een vakman worden geïnstalleerd. 

  • Een lange levensduur

De staalconstructie van Zwembaden Waterair gaat vele jaren mee. Ze geniet van een garantie van 20 jaar. 

Goed om te weten:
Net als bij een uitgegraven zwembad mogen bepaalde stappen niet worden verwaarloosd. Grondwerken, bouwvergunning indien de omvang van het zwembad meer dan 10 m2 bedraagt, belastingen enz.
Het is ook belangrijk om te vermelden dat, net als de ondergrondse zwembaden, semi-ondergrondse zwembaden niet kunnen worden ontmanteld. In beide gevallen moet hun plaats dus zorgvuldig worden gekozen.