Piscine acier enterrée : une piscine qui dure

Er bestaan verschillende technologieën om uw zwembad te bouwen. Het is belangrijk om de verschillende bouwtechnieken te leren kennen om het zwembad te vinden dat het beste bij u past. Meer informatie over het stalen zwembad.

Een stalen zwembad, wat is dat eigenlijk?

Staal is een metaallegering die voornamelijk bestaat uit ijzer en koolstof. Staal is een materiaal dat buigt en daardoor vele vormen aan kan nemen. Staal, een licht maar robuust materiaal, is essentieel voor gebouwen die een lange tijd mee zouden moeten gaan (Staal = Eiffeltoren, wolkenkrabbers).

Een stalen zwembad is het perfecte voorbeeld. Dankzij staal zijn alle vormen mogelijk. Door het lichte gewicht van het staal is het bovendien gemakkelijk ter plaatse te transporteren, wat de installatie vergemakkelijkt. Een stalen zwembad is perfect om zelf te installeren.

Deze technologie is niet alleen snel, maar ook betrouwbaar en voordelig. Het bewijs hiervan is dat de stalen zwembaden adellijke titels heeft verworven. Het Olympisch zwembad van de laatste Olympische Spelen in Rio de Janeiro in 2016 werd uitgerust met modulaire stalen panelen. De aangevoerde argumenten zijn in wezen voor iedereen gelijk: betrouwbaarheid van het product, snelheid van de productie en een lange levensduur.

Hoe lang gaat een stalen zwembad mee?

De levensduur van een stalen zwembad is nauw verbonden met de kwaliteit van de oppervlaktebehandeling.

Er bestaan verschillende technieken:

  • Koud verzinken (of elektrolytisch verzinken): Dit is een anti-corrosie behandeling die de effecten van roest en slijtage tegengaat om de levensduur van het materiaal te verlengen.
     
  • Thermisch verzinken (of metallizeren): Dit is een vrij complex proces dat bestaat uit het volledig onderdompelen van het materiaal in een zuiver zinkbad. Deze techniek wordt toegepast op industriële onderdelen die perfect bestand moeten zijn tegen de effecten van corrosie in de tijd en tegen veranderingen van buitenaf (vochtigheid, zoutgehalte, enz.).
    Het verzinken kan gecombineerd worden met de toevoeging van een PVC-laag om de bescherming van het materiaal te versterken.
     
  • Galfan (95% zink en 5% aluminium): Deze coating heeft een uitstekende corrosiebestendigheid en wordt gebruikt om de levensduur van een stalen onderdeel te verlengen. Het uiterlijk van Galfan is herkenbaar aan het glanzende metalen oppervlak.

Bij Waterair Zwembaden zijn onze stalen panelen bedekt met Galfan en een PVC-laag die de structuur extra bescherming biedt. Volgens een test uitgevoerd door CETIM zijn de panelen van Waterair Zwembaden bestand tegen sporen van rode roest, zelfs na 3000 uur zoutnevel (gelijk aan 30 jaar blootstelling aan zoute zeespray).

Stalen zwembaden gaan al meer dan 70 jaar mee. De uitstekende levensduur zorgt ervoor dat het stevige en duurzame zwembad zijn.

 

Installatie

Het stalen zwembad wordt meestal snel geïnstalleerd door de panelen te monteren. De waterdichtheid wordt gegarandeerd door een liner.

De exclusieve en gepatenteerde technologie van Waterair Zwembaden is ontworpen voor een snelle en eenvoudige installatie in elk type natuurlijk terrein, zelfs op steile hellingen. Of het zwembad nu in een kit of door een vakman wordt gemonteerd, alles is zo ontworpen zodat een eenvoudige installatie in slechts een paar dagen tijd mogelijk wordt gemaakt. Er is een sjabloon voorzien om het zwembad op de grond te plaatsen en de opgraving uit te voeren, de panelen zijn eenvoudig te hanteren en genummerd en er zijn gedetailleerde instructies en handleidingen inbegrepen. Dankzij de zelfdragende structuur van dikke gevlamde stalen panelen is het niet nodig om een betonnen en gewapende bodemplaat te maken, een eenvoudige dekvloer is voldoende.

Aan de andere kant kan het zwembad worden bijgevuld terwijl het leeg blijft (in tegenstelling tot een monoblock zwembad). Zo kunt u de panelen in de herfst of winter monteren, uw zwembad weer opvullen, de omringende voorzieningen treffen en de liner pas in de zomer plaatsen. Bij Waterair Zwembaden kan de klant de werken op zijn eigen ritme uitvoeren. Dankzij de exclusieve technologie is het mogelijk om het zwembad zelf, of met hulp van anderen, te installeren. Het aanbod van Waterair Zwembaden is zo ontworpen dat klanten autonoom kunnen zijn en geld kunnen besparen op arbeid en niet op kwaliteit.

De zelfdragende constructie, bestaande uit gegalvaniseerde stalen panelen, maakt het mogelijk om tijdens het laagseizoen de constructie te vormen zodat u tijdens de zomer van het water kunt genieten.

 

Renovatie

Het stalen zwembad kan gerenoveerd worden door gebruik te maken van een ervaren professional die bij gunstige weersomstandigheden op opeenvolgende dagen zal ingrijpen.

Aangezien de levensduur van een stalen zwembad enkele decennia bedraagt, bestaat de renovatie meestal uit het vervangen van de liner (de waterdichting) en eventueel het toevoegen van nieuwe apparatuur: trappen, verwarming, enz.

Sinds 1972 verkoopt Waterair zijn kits rechtstreeks van de fabriek aan de eindklant en begeleidt ze gedurende de hele levensduur van het zwembad (de garantie op de structuur bedraagt 20 jaar). Voor de renovatie worden complete kits (liner, afdichtingsflenzen, etc.) ontworpen om ervoor te zorgen dat de werkzaamheden snel en efficiënt uitgevoerd kunnen worden.

Bij Waterair Zwembaden verloopt een renovatie op dezelfde manier als de installatie van een zwembad. Alles is zo uitgedacht dat de klant autonoom kan handelen en dat de renovatie van zijn zwembad eenvoudig, snel (in slechts een paar uur) en financieel toegankelijk is.

Waterair Zwembaden, leader in stalen zwembaden

Waterair Zwembaden, leider in stalen zwembaden, staat bekend om de betrouwbaarheid van zijn dikke gegolfde staalplaten. De structuur van de zwembaden is gegarandeerd voor 20 jaar* zonder degressiviteit. De eenvoud van installatie is onvergelijkbaar omdat het product ontworpen is om in een kit gemonteerd te worden. Omdat de constructie zelfdragend is, is het niet nodig om een gewapende en betonnen plaat aan de onderzijde te maken. De stalen zwembaden van Waterair passen zich aan alle natuurlijke omgevingen aan, zelfs aan steile hellingen!

Het gegolfd staal, specifiek voor Waterair Zwembaden, biedt een uitzonderlijke weerstand aan de panelen waaruit de structuur van het zwembad bestaat. Het studierapport van het VERITAS-kantoor valideert de berekeningen die aantonen dat de panelen van Waterair Zwembaden meer dan 4 keer de maximale druk op de structuur van uw zwembad weerstaat. Bovendien geven deze berekeningen aan dat het paneel een hogere stabiliteit heeft dan een betonnen muur tot 45 cm breed.

Uw Waterair zwembad is bestand tegen de druk van de grond. Zowel leeg als gevuld. Dat is niet het geval voor bijvoorbeeld monoblock zwembaden

Met meer dan 90 modellen en 200.000 varianten is het aanbod echt op maat gemaakt en kunt u het zwembad van uw dromen creëren. Voor meer informatie kunt u één van onze adviseurs om een gepersonaliseerde en gratis implementatiestudie bij u thuis vragen.

De industriële organisatie van Waterair Zwembaden geeft bovendien de voorkeur een snelle afhandeling. De verkoop gebeurt dus rechtstreeks vanuit de fabriek, waardoor u zeker bent van zowel kwaliteit als een eerlijke prijs. Een goedkoper en beter uitgerust zwembad binnen handbereik!

Waterair Zwembaden zet zich in om u gedurende de hele levensduur van uw zwembad te ondersteunen. We hebben reeds +50 jaar ervaring en hebben al zo’n 133 000 gezinnen geholpen! En u, droomt u van een stalen zwembad in uw tuin?

Spring mee in het zwembad

Hoe wilt u uw catalogus ontvangen? *
Ik geef Waterair toestemming om me prijzen, de digitale catalogus en speciale aanbiedingen te sturen :
Offres commerciales e-mail
Offres commerciales sms
Parrainage
De velden met een * zijn verplicht
Uw gegevens worden door de Waterair Groep verzameld in het kader van uw verzoek. Voor meer informatie, zie ons privacybeleid beschikbaar onderaan onze website

Europees leider op het gebied van zwembadpakketten

We zijn aanwezig in meer dan 29 landen wereldwijd en beroemd om de kwaliteit van onze producten en de betrouwbaarheid van onze diensten, maar ook vanwege onze uitzonderlijke concurrentiepositie.

20 jaar

garantie op de structuur*

+50 jaar

ervaring als fabrikant

+20%

waarde van eigendommen

133 000

tevreden klanten