Piscine sportive : pratiquer le sport à la maison

Dankzij uw zwembad beschikt u over een privé-sportruimte thuis met onbeperkte toegang. Bewegen is het water is de perfecte cardiotraining en laat al uw spieren werken: perfect om in vorm te blijven!

Een zwembad om te zwemmen en te sporten

Sportief zwemmen, aquagym, spelletjes, er zijn heel wat sportieve activiteiten die we in een zwembad kunnen beoefenen. Sporten in het water is ideaal om uw conditie op peil te houden en gezond te blijven. U versterkt op die manier uw hele lichaam, verbetert uw cardiovasculaire en ademhalingscapaciteiten en beperkt de impact op de gewrichten.

Het zwembad is ook een leuke oplossing om de kinderen aan te moedigen tot regelmatige sportactiviteiten: aqua-volleybal, polo tegen de stroming in, enz. Heel wat gelegenheden om onvergetelijke momenten met het hele gezin door te brengen!

Welke afmetingen voor een sportbad?

Sommige zwembadvormen en -afmetingen zijn meer geschikt voor sportzwemmen. Iedereen die gek is op zwemmen zal de voorkeur geven aan zwembaden die langer zijn dan 8 meter om zo voldoende zwemruimte te hebben. 
Om dit optimaal te laten verlopen, zal het type toegang tot het zwembad en de positionering ervan zorgvuldig bestudeerd worden. Een ladder is perfect om uw zwemruimte te behouden en tegelijkertijd te genieten van het comfort van een trap. Hiervoor is het aan te raden om te kiezen voor een trap die buiten het zwembad ligt of geïntegreerd is, maar aan de zijkant wordt geplaatst. Op die manier beschikt u over een zwembad met een ontspanningsruimte en een duidelijke zwemlengte. Het model Elsa en de Enjoy-trap zijn ideaal om sport en ontspanning te combineren.

Voor sportievelingen of ervaren zwemmers raden wij een zwemgang. aan. Een zwemgang is langer dan dat het breed is en biedt zo de ruimte die nodig is om gemakkelijk lengtes te kunnen maken. 

Een groot zwembad is echter niet noodzakelijk om te kunnen genieten van de voordelen van watersport. Met de juiste uitrusting kunt u ook in een klassiek zwembad (type 8m x 4m) sporten en lengtes zwemmen.

Welke uitrusting is er nodig voor een sportbad?

Voor het beoefenen van een sportactiviteit in het zwembad bestaan er verschillende uitrustingen. We geven hier even een overzicht:

  • Zwemmen tegen de stroom in: U blijft ter plaatse zwemmen dankzij dit sproeiersysteem, dat een sterke waterstroom creëert. Ideaal voor een middelgroot zwembad of een minibad, waarbij de zwemlengte minder belangrijk is.
  • Zwemelastiek: Ongeacht de grootte van uw zwembad kunt u met deze ergonomische zwemelastiek de crawl, rugslag, schoolslag en zelfs de vlinderslag oefenen.
  • Aquabike: Aquabiking verbetert uw uithoudingsvermogen en verlicht uw gewrichten. Afhankelijk van uw behoeften kunt u uw benen regelmatig trainen om ze af te trainen of om ze sterker te maken.
  • De duikplank om thuis te genieten van de voordelen van een olympisch zwembad.

Welke diepte wordt aanbevolen voor het duiken?

Om veilig te kunnen duiken is het essentieel om een bodemprofiel te kiezen dat diep genoeg is.

De minikuil of de gewelfde bodem: Dit soort bodem daalt geleidelijk van 1,20 m tot 1,80 m diep zodat uw zwembad net zo geschikt voor spelletjes als voor duiken.

Om u te helpen de juiste keuze te maken en een zwembad te creëren dat aan uw behoeften voldoet, zal een verkoopadviseur een gratis, gepersonaliseerde inplantingsstudie van uw tuin uitvoeren.

Spring mee in het zwembad

Hoe wilt u uw catalogus ontvangen? *
Ik geef Waterair toestemming om me prijzen, de digitale catalogus en speciale aanbiedingen te sturen :
Offres commerciales e-mail
Offres commerciales sms
Parrainage
De velden met een * zijn verplicht
Uw gegevens worden door de Waterair Groep verzameld in het kader van uw verzoek. Voor meer informatie, zie ons privacybeleid beschikbaar onderaan onze website

Europees leider op het gebied van zwembadpakketten

We zijn aanwezig in meer dan 29 landen wereldwijd en beroemd om de kwaliteit van onze producten en de betrouwbaarheid van onze diensten, maar ook vanwege onze uitzonderlijke concurrentiepositie.

20 jaar

garantie op de structuur*

+50 jaar

ervaring als fabrikant

+20%

waarde van eigendommen

133 000

tevreden klanten