Choisir-son-pisciniste

De aankoop van een zwembad is een serieuze stap die u maar één keer in uw leven maakt. Het is dus van essentieel belang om een bekwame, serieuze en solide professional te kiezen.

Competent – Hij moet in staat zijn om u alle advies te geven met betrekking tot uw zwembadproject, alle esthetische en technische aspecten: grootte, vorm, filtratiesysteem, etc., zonder de veiligheid uit het oog te verliezen. Zijn advies moet worden afgestemd op het toekomstige gebruik van uw zwembad, uw eigendom en uw budget.

Serieus – Pas op voor mooie woorden! Beloften worden nagekomen en er wordt ondersteuning geboden tijdens het hele project, niet alleen op het moment van aankoop.

Solide – Let op de aanwezigheid van een dienst na verkoop en zorg ervoor dat u goede garanties krijgt, minstens tien jaar.

ProPiscines® – Kies een bedrijf met het ProPiscines® label, toegekend door de Fédération des Professionnels de la Piscine (FPP), dat zich zowel moreel als professioneel verbindt tot het leveren van kwaliteitsdiensten die voldoen aan de huidige normen en voorschriften.

Er zijn 3 labelniveaus:

 • Toegewijd ProPiscines®: het bedrijf ondertekent een 5-punts handvest van verbintenissen
 • Gekwalificeerd ProPiscines® : de zwembadbouwer is ook gekwalificeerd door
 • Gecertificeerd Propiscines® (meest betrouwbaar) : de betrouwbaarheid van het bedrijf wordt beoordeeld door een audit door Socotec Certification

Er zijn slechts 11 “gecertificeerde ProPiscines®” zwembadbouwers, waaronder Zwembaden Waterair.

Waarom Zwembaden Waterair?

Zwembaden Waterair is een familiebedrijf dat al meer dan +50 jaar gevestigd is in de Elzas en aanwezig is in 29 landen. Met zijn ProPiscines®- en ISO 9001-certificeringen en garanties hebben meer dan 133 000 gezinnen er op vertrouwd voor hun zwembadprojecten.

De Waterair-zwembaden zijn:

 • zwembaden op maat : 90 modellen, 200.000 varianten in grootte, vorm, kleur, diepte… zorgen ervoor dat uw zwembad precies is zoals u het wilt ;
 • robuuste zwembaden voor elk type terrein : het frame van deze zwembaden bestaat uit dikke, gegolfde stalen panelen, een exclusieve en gepatenteerde technologie die de stevigheid van uw zwembad op termijn garandeert.
  Volgens een rapport van het ontwerpbureau Véritas hebben onze panelen een stabiliteit die gelijk is aan die van een 45 cm brede betonnen wand! ;
 • zwembaden die eenvoudig te installeren zijn ;
 • zuinige zwembaden : door hun zwembaden zelf te bouwen, besparen onze klanten tussen de 30 en 50% op arbeidskosten, maar niet op kwaliteit ;
 • zwembaden met garantie: 20 jaar voor de structuur en 12 jaar voor de liner.

Zwembaden Waterair ondersteunt zijn klanten bij de keuze van hun zwembad en gedurende de hele levensduur ervan.

Waarom kiezen voor een zwembadbouwer met het ProPiscines®-label?

Kiezen voor een ProPiscines®-professional, dat is genieten van het beste van de zwembadmarkt. Dit label, toegekend door het FPP, is zowel een blijk van erkenning voor professionals als een blijk van vertrouwen voor kopers van zwembaden.

Het ProPiscines®-handvest legt een aantal criteria op aan de ondertekenende professionals die zich ertoe verbinden de volgende elementen te respecteren:

 • Verzekeringen : Het bedrijf verbindt zich ertoe om verzekerd te zijn voor de beroepsaansprakelijkheid en een verzekeringspolis die zijn activiteiten gedurende minstens tien jaar dekt Een certificaat wordt aan de klant overhandigd bij de offerte (of uiterlijk bij ondertekening van het bestelformulier).
 • Veiligheid : Het bedrijf is bekommerd over de veiligheid, zowel tijdens de bouw als bij het gebruik van het zwembad (advies over de te plaatsen veiligheidsvoorzieningen en de levering van een technische veiligheidsfiche).
 • Milieubehoud en waterbesparing : De zwembadbouwer is verantwoordelijk, hij informeert zijn klant over het gebruik van behandelingsproducten en de te nemen maatregelen voor een efficiënt gebruik van zijn zwembad (met name energie- en waterbesparing).
 • Geteste kwaliteit : De structuur heeft minstens 3 jaar ervaring op de markt.
 • Informatie en klantenservice : Het bedrijf adviseert de klant gedurende het hele project. Het geeft de klant zijn handvest van verbintenissen en respecteert de verkoopprocedure. Wanneer het zwembad wordt geleverd bij de klant, wordt de inbedrijfstelling uitgevoerd en uitgelegd aan de hand van de gebruikershandleiding van het zwembad en de nodige instructies. Er wordt een bericht van ontvangst opgesteld. Dit garandeert ook de dienst na verkoop.
 • OpleidingHet personeel wordt regelmatig opgeleid en geïnformeerd over zowel professioneel gedrag als de productnormen.

Het ProPiscines®-label is een bonus:

 • Minimaal 5 dagen per week beschikbaar zijn en bereikbaar via een antwoordapparaat tijdens de sluitingsuren ;
 • Profiteren van een servicecertificering afgegeven door een derde partij en geaccrediteerd door een audit door Socotec Certification ;
 • Opstellen van een technisch dossier voor elke locatie en regelmatig toezicht houden op de locatie tot de acceptatie ervan binnen de overeengekomen termijnen (met uitzondering van onvoorziene omstandigheden);

Zoals u zult hebben begrepen, is het kiezen van een zwembadbouwer geen sinecure. Neem de tijd om u goed te informeren.

Spring mee in het zwembad

Hoe wilt u uw catalogus ontvangen? *
Ik geef Waterair toestemming om me prijzen, de digitale catalogus en speciale aanbiedingen te sturen :
Offres commerciales e-mail
Offres commerciales sms
Parrainage
De velden met een * zijn verplicht
Uw gegevens worden door de Waterair Groep verzameld in het kader van uw verzoek. Voor meer informatie, zie ons privacybeleid beschikbaar onderaan onze website