Dankzij de technische ontwikkelingen is er nu een zeer ruim aanbod van ingegraven zwembaden. Panelen, polyester schelpen, beton… Er zijn heel wat verschillende procedures en de keuze beïnvloedt de prijs van de zwembaden. De verschillende tarieven zijn echter betaalbaar en kunnen dus worden aangepast aan de behoeften en wensen van elk individu.

Wat is de gemiddelde prijs van een zwembad ?

Zwembaden in kit, schelpzwembaden, betonnen zwembaden… Er zijn veel verschillende zwembadtechnologieën. Ongeacht uw project, zal het budget dat u moet voorzien variëren naargelang de gebruikte techniek en het type zwembad dat u wenst te installeren. Zo kunt u een schatting maken van de gemiddelde kosten van uw zwembad :

  • Voor een bovengronds zwembad betaalt u gemiddeld tussen €400 en €12.000 (exclusief installatie) ;
  • Voor een ingegraven zwembadset moet u rekenen op ongeveer € 10.000 tot € 15.000 ;
  • Voor een schelpzwembad, gemiddeld € 9 000 tot € 18 000 ;
  • Voor een ingegraven betonnen zwembad, gemiddeld € 20.000 tot € 35.000 ;
  • Voor een ingegraven overloop- of spiegelzwembad, gemiddeld € 20.000 tot € 50.000 ;
  • Voor een natuurlijk zwembad, tussen € 30.000 en € 60.000 ;
  • Voor een zwembad dat overdekt is, gemiddeld € 25.000 tot € 35.000.

Hoe wordt de prijs van een zwembad bepaald ?

De prijs van een zwembad hangt voornamelijk af van het type structuur dat u wenst te bouwen. De beoogde technologie bepaalt immers de uit te voeren werklast. De installatie van een ingegraven zwembad, bijvoorbeeld, zal complexer en langduriger zijn dan die van een bovengronds zwembad, omdat er meer werk op het terrein nodig is.

Afgezien van de gebruikte technologie zijn er echter nog veel andere parameters die de prijs van een zwembad bepalen. Deze omvatten :

  • De grootte van het zwembad: een groot zwembad zal logischerwijs duurder zijn dan een middelgroot of kleiner zwembad.
  • De materialen waaruit het zwembad is opgebouwd: de prijs van materialen is inderdaad gevarieerd en kan naar gelang van hun kenmerken zowel dalen als stijgen. Een betegeld zwembad zal bijvoorbeeld meer kosten dan een zwembad in kit met een liner.
  • De arbeidskosten: voor de bouw van een zwembad kan de tussenkomst van een of meer vakmensen nodig zijn. Afhankelijk van de gekozen vakman, de plaats van de werkzaamheden of de voortgang van de werkzaamheden, kunnen de arbeidstarieven variëren.

Toch is het aanbod ruim genoeg voor alle budgetten. Zwembaden in kit hebben het voordeel dat ingegraven systemen toegankelijk zijn voor het grootste aantal mensen. Volledig aanpasbaar, het gamma Waterair zwembaden omvat op maat gemaakte modellen, in staat om zich aan te passen aan alle terreinen en wensen.

Bovendien is het mogelijk om het Waterair zwembad in kit zelf te monteren en tot 50% op arbeid te besparen. Zo kun je opties of extra uitrusting toevoegen voor meer comfort en veiligheid, terwijl u uw budget onder controle houdt.

Wat zijn de prijzen van Waterair zwembaden ?

Met 90 modellen en 200.000 mogelijke variaties kunnen alle elementen van uw Waterair zwembad worden aangepast, tot en met de prijs. Beslis over de grootte van uw zwembad, hoe u het gaat installeren en welke uitrusting het krijgt. Onze oplossing is ontworpen om aan uw wensen en uw budget te voldoen.

Ontdek enkele van de door onze klanten geïnstalleerde zwembaden :

Welk budget voor uw zwembadproject?
Hoeveel kost een zwembad?
Prijs van een zwembad in kit
Tarieven zwembad
Volledig scherm
Keer de richting van het zwembad om
Niet-contractuele afbeeldingen
Zwembadvorm

Rechthoek

Standaard vorm

Rechthoek
Ovaal
Boon

Slanke vorm

Rectangle Slim - Largeur 1,96m
Ovaal Slank - Breedte 2.07 m
Vrijevorm Slim - Breedte 2,07 m
Trap / toegang

Ladder

Ladder
Trap Inside
Trap Paso
Trap Square
Trap Orbis
Trap Welcome
Trap Enjoy
Trap Pacio
Trap Piano + bankje
Kleur liner

Azuurblauw

Azuurblauw
Toscane
Grijs
Gemarmerd leisteen
Gemarmerd zilver
Zwembadvorm

Rechthoek

Standaard vorm

Rechthoek
Ovaal
Boon

Slanke vorm

Rectangle Slim - Largeur 1,96m
Ovaal Slank - Breedte 2.07 m
Vrijevorm Slim - Breedte 2,07 m
Trap / toegang

Ladder

Ladder
Trap Inside
Trap Paso
Trap Square
Trap Orbis
Trap Welcome
Trap Enjoy
Trap Pacio
Trap Piano + bankje
Kleur liner

Azuurblauw

Azuurblauw
Toscane
Grijs
Gemarmerd leisteen
Gemarmerd zilver

Neem contact op met uw Waterair-partner voor een persoonlijk plaatsingsadvies

Vraag een offerte aan

Uitrusting en opties voor een duidelijke zwembadprijs

Een zwembad wordt ingericht volgens uw wensen, maar ook volgens uw behoeften en budget. Hoe dan ook, als u ervoor kiest om een zwembad in uw tuin te installeren, moet u zich uitrusten met een beveiligingssysteem: barrières, alarmen, afdekkingen, afdaken…

Om uitgebreid te kunnen zwemmen, biedt Waterair zwembaden een complete en innovatieve keuze van verwarmingssystemen. Wij bieden ook verschillende oplossingen voor de behandeling van uw water door elektrolyse of met producten die aan uw zwembad zijn aangepast.

Wij hebben onze verkoopadviseurs speciaal opgeleid om samen met u het project te definiëren dat past bij uw wensen en uw budget. Tijdens onze gepersonaliseerde studie zal uw adviseur rekening houden met uw behoeften en alle kenmerken van de inrichting van uw toekomstige zwembad. Dit wordt gedaan om een transparante, gedetailleerde en nauwkeurige raming te kunnen geven. Ongeacht het model en de gekozen uitrusting zal de prijs van uw Waterair zwembad altijd duidelijk zijn!

Om verder te gaan :

Vraag een gratis en gepersonaliseerde offerte aan

Hoe wilt u uw catalogus ontvangen? *
Ik geef Waterair toestemming om me prijzen, de digitale catalogus en speciale aanbiedingen te sturen :
Offres commerciales e-mail
Offres commerciales sms
Parrainage
De velden met een * zijn verplicht
Uw gegevens worden door de Waterair Groep verzameld in het kader van uw verzoek. Voor meer informatie, zie ons privacybeleid beschikbaar onderaan onze website

Europees leider op het gebied van zwembadpakketten

We zijn aanwezig in meer dan 29 landen wereldwijd en beroemd om de kwaliteit van onze producten en de betrouwbaarheid van onze diensten, maar ook vanwege onze uitzonderlijke concurrentiepositie.

20 jaar

garantie op de structuur*

+50 jaar

ervaring als fabrikant

+20%

waarde van eigendommen

133 000

tevreden klanten