Beveiliging, bodem, omgeving, zonlicht, … Met welke elementen moet u rekening houden om de juiste plek voor uw Waterair-zwembad te bepalen?

De ligging van uw zwembad moet zorgvuldig gekozen worden. Een verkoopadviseur van Waterair komt bij u langs om een offerte te maken en u advies te geven over de beste plaats voor uw zwembad. Hij zal u helpen om uw terrein optimaal te benutten, zodat u in de toekomst comfortabel een duikje kunt nemen. In dit artikel geven we u een overzicht van de verschillende factoren waar u rekening mee moet houden.

Het zonlicht

Kies een plaats met maximaal zonlicht gedurende de dag. Op die manier bespaart u op verwarmingskosten en haalt u in de zomer het maximum uit uw zwembad. Als leidraad neemt u de stand van de zon doorheen de dag.

Bodemkwaliteit en ondergrondse leidingen

De kwaliteit van de bodem is een van de belangrijkste criteria voor de ligging van uw zwembad. De zwembaden van Waterair kunnen op de meeste bodems en ook op hellende grond worden geplaatst.
Als de grond in uw tuin bijvoorbeeld zanderig of kleiachtig is, is het perfect mogelijk om een zwembad te plaatsen. Neem wel de volgende voorzorgsmaatregelen:

  • Zwembaden op zandgronden: een drainagebuis en drainageput zijn noodzakelijk
  • Zwembaden op kleigronden: de installatie van een drainagesysteem (grindbed onder de chape, een drainagebuis en een drainageput) is noodzakelijk

We raden af om een zwembad te plaatsen op een terrein dat minder dan tien jaar geleden gestort werd. Let ook op eventuele ondergrondse leidingen, die in geen geval beschadigd mogen worden.

De omringende beplanting

Het is belangrijk om bij de keuze van de plaats van uw zwembad rekening te houden met de omringende beplanting. Door het zwembad in een open ruimte te plaatsen, kunt u profiteren van maximaal zonlicht, houdt u het water proper en kunt u genieten van het uitzicht, met de voeten in het water.

Buurt en privacy

Vergeet niet om uw zwembad uit de buurt van nieuwsgierige blikken te plaatsen, zodat u er in alle vrijheid en op uw gemak van kunt genieten. Kies ook geen plaats die uw buren tot last zou kunnen zijn. Zwemmen, en dan vooral met kinderen, kan lawaaihinder veroorzaken. Veel stedenbouwkundige voorschriften geven aan dat er voor de plaatsing van een zwembad of een gebouw een bepaalde afstand gerespecteerd moet worden. Neem contact op met uw gemeente voordat u uw Waterair-zwembad installeert.
Er zijn ook andere factoren waarmee rekening moet worden gehouden bij de keuze van de locatie van uw zwembad, zoals de wind en de installatie van een verplichte veiligheidsvoorziening.

 

Vraag uw gratis catalogus aan

Hoe wilt u uw catalogus ontvangen? *
Ik geef Waterair toestemming om me prijzen, de digitale catalogus en speciale aanbiedingen te sturen :
Offres commerciales e-mail
Offres commerciales sms
Parrainage
De velden met een * zijn verplicht
Uw gegevens worden door de Waterair Groep verzameld in het kader van uw verzoek. Voor meer informatie, zie ons privacybeleid beschikbaar onderaan onze website