Quand installer sa piscine ?

Om u te helpen uw zwembadproject te plannen, bieden wij u een overzicht van de belangrijkste fasen… Vraagt u zich af wanneer u uw zwembad moet kopen? Wanneer is de beste tijd om het te installeren? Het goede nieuws is dat u alvast kunt beginnen, ongeacht het seizoen!

Zoals heel wat andere mensen heeft u besloten om te gaan zwemmen zodra het mooi weer wordt. Het geheim van een goed lopend project is rekening houden met de verschillende fasen en deze op tijd organiseren, zodat u uw zwembad op het juiste moment kunt kopen en installeren . Zo verliest u geen tijd en kunt u in de zomer uw eerste sprong wagen.

 

Wanneer is de beste tijd om een zwembad te kopen?

Een zwembad kopen kan natuurlijk op elk moment, maar om vanaf het begin van de zomer te kunnen zwemmen, kiest u best voor deze twee periodes om uw zwembad te kopen voordat u het installeert:

  • in de late winter/vroege lente;
  • tijdens de herfst.

Door vroeg in het seizoen in te stappen, kunt u profiteren van de kortst mogelijke afspraken en werftijden. Over een paar maanden zijn er door de grote vraag minder vakmensen beschikbaar om uw zwembad te installeren.

 

Een zwembad kopen in de late winter of het vroege voorjaar

Als u uw zwembad aan het begin van het jaar of in het voorjaar koopt, kan de installatie beginnen zodra uw voorlopige bouwvergunning (indien vereist) is afgegeven. Deze periode betreft meestal een maand, maar kan variëren afhankelijk van uw gemeente.

Aarzel niet om contact op te nemen met uw gemeentehuis voor meer informatie. U heeft dan alle tijd om uw zwembad te installeren voordat het tijd is voor de eerste sprong!

 

Een zwembad kopen in de herfst

Door uw project leven in te blazen en uw zwembad in de herfst te kopen, kunt u zich met een gerust hart voorbereiden op de komst van de zomer. Dit geeft u de tijd om uw zwembad in uw eigen tempo te bouwen tijdens de herfst en zelfs tijdens de winter.

U kunt gebruik maken van de lente om de omgeving in te richten. Zodra de liner is geplaatst en het zwembad klaar is voor gebruik, is het tijd om de sprong te wagen! Als u vroeg begint, is uw zwemgedeelte helemaal klaar tegen de tijd dat het mooi weer is en zullen vele anderen jaloers zijn opu.

 

Wanneer is de beste tijd om een zwembad te installeren?

Om te bepalen wat het beste moment is om uw zwembad te installeren, moet u eerst bepalen hoe lang het duurt om uw zwembad op te bouwen, zodat u zeker weet dat u de bouw voor de zomer kunt afronden.

 

Houd rekening met de tijd die nodig is om het zwembad te monteren

Afhankelijk van het gekozen type, model en merk zwembad kan de bouwtijd variëren. Een betonnen zwembad bijvoorbeeld heeft een specifieke droogtijd nodig. En natuurlijk hangt uw zwembadinstallatie af van andere parameters, zoals:

  • uw beschikbaarheid;
  • de hulp die u krijgt;
  • het schema van uw dienstverleners;
  • het weer…

Bovendien zult u ongetwijfeld ook uw tuin rond uw zwembad willen inrichten (terras, planten, meubilair…). Hoewel het niet essentieel is om te zwemmen, kunnen tuinwerkzaamheden in de buurt van het zwembad uw water vervuilen, dus het is het beste om alles af te hebben voordat u gaat zwemmen. Afhankelijk van deze criteria kan de bouw- of montagetijd variëren van twee weken tot enkele maanden.

Als u echter kiest voor een zwembad in kit, zoals die van Waterair Zwembaden, kunt u de bouw ervan optimaliseren dankzij een snelle en eenvoudige montagemethode, begeleid door persoonlijke instructies. Om nog meer tijd te besparen zijn er verschillende montageformulieren beschikbaar om professionele hulp te krijgen bij één, meerdere of zelfs alle stappen van uw zwembadinstallatie.

 

Wanneer installeert u het best uw zwembad?

Om voor de zomer rustig een zwembad te installeren, moeten de buitentemperaturen noch te warm noch te koud zijn, met een minimaal risico op slecht weer – het belangrijkste is om vorst te vermijden, vooral als u kiest voor een betonnen zwembad. De stalen structuur van de Waterair zwembaden vermindert deze beperking. Dankzij de gegolfde panelen is het Waterair zwembad zelfdragend en biedt het dezelfde weerstand als een betonnen muur van 40 cm. Zodra de structuur is gemonteerd, kan het zwembad zonder risico leeg blijven. Dit betekent dat het water er op het laatste moment bij mooi weer in kan.

Het is daarom raadzaam uw zwembad in de herfst of aan het eind van de winter te installeren , wanneer de temperaturen de neiging hebben op te warmen en elk risico van vorst of overvloedige regen is weggenomen. Deze parameters hangen grotendeels af van de klimatologische kenmerken van uw regio.

Om u zo goed mogelijk te adviseren over uw project, zijn de verkopers van Waterair speciaal opgeleid en beschikbaar om samen met u het ideale tijdstip te bepalen waarop uw zwembad klaar is voor de zomer. Aarzel niet om een gratis implementatiestudie aan te vragen.”

Vraag uw gratis catalogus aan

Hoe wilt u uw catalogus ontvangen? *
Ik geef Waterair toestemming om me prijzen, de digitale catalogus en speciale aanbiedingen te sturen :
Offres commerciales e-mail
Offres commerciales sms
Parrainage
De velden met een * zijn verplicht
Uw gegevens worden door de Waterair Groep verzameld in het kader van uw verzoek. Voor meer informatie, zie ons privacybeleid beschikbaar onderaan onze website