1. Je hebt veel ruimte nodig om een zwembad te installeren.

Zwembaden Waterair biedt vele modellen kleiner dan 30m². U kunt eenvoudig een zwembad installeren op een heel klein terrein of bij een huis in de stad. Houd echter wel rekening met de geldende regelgeving. Uw Waterair-adviseur staat geheel tot uw beschikking mocht u meer gedetailleerde informatie wensen.

Piscine en forme de haricot avec margelles et escalier entrant

2. Een zwembad verbruikt veel water.

Een goed onderhouden zwembad hoeft niet jaarlijks te worden geledigd. Bovendien is regenwater een natuurlijke en gratis aanvulling. Het waterverbruik van een zwembad is marginaal. Een studie van de Franse federatie van zwembadprofessionnals (FPP) heeft aangetoond dat het jaarlijkse waterverbruik van de 1.350.000 zwembaden in Frankrijk 0.05% vertegenwoordigt van het landelijke gebruik (tegen 70% voor de landbouw).

Eau de piscine limpide

3. Het zwembad is gevaarlijk voor kinderen.

De Franse wet van 03/01/2003 verplicht u om een genormaliseerd veiligheidssysteem aan te brengen om het risico op verdrinking van kinderen onder de 5 jaar te voorkomen. De waakzaamheid van de ouders garandeert echter de beste veiligheid.

In 2010 zijn er in de 1.538.000 privé-zwembaden in Frankrijk 7 kinderen door verdrinkingsdood om het leven gekomen. Dit cijfer is beduidend gedaald: in 2000 was dit aantal nog 32. Het gemiddelde aantal kinderen onder de 5 jaar dat in privé-zwembaden in de familiesfeer verdrinkt, is dus in 10 jaar tijd 4 keer lager geworden.

En tot slot is het zwembad de ideale plek om te leren zwemmen, want hier zijn alle goede voorwaarden verenigd om voor het eerst wat zwemslagen te maken: geen golven, geen stroming, helder en soms verwarmd water...

4. Voor de installatie van een zwembad heb je een bouwvergunning nodig.

De aanleg van een zwembad is onderhevig aan verschillende stedenbouwkundige regels. Over het algemeen is een bouwvergunning niet nodig, maar kan het voorafgaand afgeven van een eenvoudige verklaring op het gemeentehuis volstaan. Uw Waterair-adviseur kan u alles vertellen over dit onderwerp, aarzel dus niet om contact met uw adviseur op te nemen.

Piscine de forme libre Cléa sur terrasse en bois surélevée

5. Het kost veel tijd om een zwembad te onderhouden.

Het onderhoud van uw zwembad is direct afhankelijk van de zwembadomgeving (tegels, beplanting) en van het filtersysteem. Een goed uitgedacht zwembad vereist minder dan 30 minuten onderhoud per week. Uw adviseur is graag bereid u te helpen bij het kiezen van de meest geschikte oplossing voor uw situatie.

Personnes profitant des abords de leur piscine Waterair

6. Een zwembad onderhouden is duur.

De onderhoudskosten zijn afhankelijk van de grootte van uw zwembad, de diepte en of het bad al dan niet wordt verwarmd. In alle gevallen komt dit maximaal neer op enkele euro's per dag dat er gezwommen wordt. Uw adviseur kan u meer gedetailleerde informatie verstrekken, afgestemd op uw situatie.

Produit d'entretien pour piscine Easypool 2

7. Een zwembad is niet ecologisch verantwoord.

Wij hebben de firma SYMOE, die gespecialiseerd is op het gebied van CO2-uitstoot, gevraagd om de hoeveelheid CO2 te berekenen die vrijkomt bij de bouw van een Waterair-zwembad. De resultaten zijn uitstekend. Bij de bouw van een zwembad wordt er een hoeveelheid broeikasgassen uitgestoten die lager is dan de hoeveelheid voor een reis van 15 dagen voor 4 personen naar Egypte (vertrek vanaf Parijs).

Het gebruik van een zwembad het hele jaar door (elektriciteit, onderhoudsproducten,...) vertegenwoordigt ongeveer 1,2% van de jaarlijkse hoeveelheid CO2-uitstoot van een Frans huishouden, oftewel de hoeveelheid van een vliegreis heen en terug van Parijs naar Nantes voor 1 persoon in Economy-class (bron: FPP).

Zwembad en ecologie zijn niet onverenigbaar, in tegendeel. De impact van een zwembad op het milieu wordt nog kleiner als men rekening houdt met het kleiner wordend aantal uitstapjes van een doorsnee gezin en dit dankzij het zwembad zelf als de ideale vrijetijdsbesteding, ter plaatse aan huis!

Bordure d'une piscine donnant sur un jardin