​​piscine eco responsable​​

Het natuurlijke zwembad is anders dan het ecologisch zwembad. Wat zijn de verschillen tussen deze twee baden? Focus op de kenmerken van het ecologisch zwembad en het natuurlijke zwembad.

Ecologisch zwembad en natuurlijk zwembad: wat zijn dat?

Wat is nu eigenlijk een zwembad? Een zwembad is een gesloten en gefilterd circuit waar water wordt gedesinfecteerd en desinfecterend is volgens het Franse ANSES (Agence nationale de sécurité sanitaire de l’alimentation, de l’environnement et du travail). Wat zijn nu de verschillen tussen een ecologisch verantwoord zwembad en een natuurlijk zwembad?

Wat is een ecologisch verantwoord zwembad?

Het ecologisch verantwoord zwembad is een zwembad dat het milieu respecteert. Het is een veilig, verwarmd en innovatief zwembad met een laag vebruik. Bij Waterair Zwembaden vormen maatschappelijke en milieuvraagstukken een grote uitdaging. Daarom hebben wij het voortouw genomen in het aanbieden van stijlvolle zwembaden met uitstekend zwemcomfort, terwijl we de opwarming van de aarde tegengaan.

Dit is met name mogelijk dankzij de uitrustingslijnen die Waterair aanbiedt. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor de Performance-reeks met laag vebruik, ontwikkeld om efficiënt water te filteren terwijl het 5 keer minder energie verbruikt dan een conventioneel systeem. Of voor de Solae Waterair® afdekzeilen, waarmee u uw zwembad gratis kunt verwarmen met behulp van transparante PVC-panelen van kristal, terwijl u het zwembad beveiligt en de overwintering vergemakkelijkt.

Wij streven er echter ook naar om betaalbare zwembaden aan te bieden. Een ecologisch verantwoord zwembad is dus een zwembad dat ecologie en besparingen met elkaar verzoent.

 

Wat is een natuurlijk zwembad?

Het natuurlijk zwembad is een alternatief voor het klassieke zwembad. Het is volledig ecologisch en biologisch, aangezien de zuivering van het bekken wordt uitgevoerd door waterplanten en micro-organismen. Het natuurlijk zwembad maakt gebruik van de zelfreinigende capaciteit van aquatische ecosystemen om de waterkwaliteit zonder chemicaliën te handhaven.

Maar het onderhouden van een natuurlijk zwembad kan moeilijk te beheren zijn. Het is belangrijk om enerzijds de juiste planten te kiezen en anderzijds het ecosysteem de tijd te geven om op gang te komen. De tijd tussen de installatie van een natuurlijk zwembad en de eerste zwempartij kan dus lang zijn.

Bovendien moet u er ook rekening mee houden dat natuurlijke zwembaden problemen voor de volksgezondheid met zich mee kunnen brengen. Het ecosysteem in dit type zwembad bevat parasieten en bacteriën die ziekten kunnen overbrengen op zwemmers.

Onbehandeld, wordt het water in een natuurlijk zwembad ook niet verwarmd. Bovendien mag het water niet warmer worden dan 24°C. Over het algemeen is de comforttemperatuur van een zwembad 28°C. Om het evenwicht van de planten in het zwembad te bewaren, is het echter noodzakelijk de watertemperatuur van het natuurlijke zwembad te stabiliseren. Mensen die het snel koud hebben, zullen het niet weten waarderen.

Ten slotte is voor een goede werking van de algen en andere in de vijver aanwezige beplanting een gemiddelde diepte van 1,70 meter vereist. Dit is een belangrijke beperking als u kinderen heeft.

Onbehandeld en onverwarmd is het natuurlijk zwembad dus perfect ecologisch. Als zodanig kunnen deze zwembaden niet als “zwembad” worden aangemerkt. We hebben het meer over natuurlijke zwembaden, zwemvijvers of atypische zwembaden.

​​piscine eco responsable​​ ​
​​piscine eco responsable​​ ​
​​piscine naturelle​​
​​piscine naturelle​​

Hoe zorgt u voor een ecologisch verantwoord zwembad?

Bij Waterair Zwembaden begrijpen we heel goed het belang van ecologisch zwemmen voor mensen die gevoelig zijn voor verantwoorde consumptie. Voor onze ecologisch verantwoorde zwembaden hebben wij behandelingsproducten ontwikkeld die uw zwembadwater en uw gezondheid respecteren. Ons credo? Een gezond zwembad dat zo weinig mogelijk behandelingsproducten gebruikt. Met het gamma Easy Pool hebben wij de juiste formule chloor gevonden. Het product past zich aan het volume van uw zwembad aan om nauwkeurig te worden gedoseerd en verspilling te voorkomen, nog meer door de aanbevelingen van de persoonlijke assistent easy.care te volgen. De waterbehandeling van uw zwembad is goed doordacht en respecteert de gezondheid van de zwemmers.
Een ander alternatief is het elektrolysesysteem waarmee u ook uw zwembadwater op een rationele manier kunt behandelen. De elektrolyser is een apparaat voor de productie van chloor uit zout, om het gebruik van chemicaliën te beperken.

 

Een ecologisch verantwoord zwembad in een natuurlijke omgeving

Een ecologisch verantwoord zwembad perfect integreren in uw tuin is mogelijk. Een modern zwembad met een designvorm kan perfect worden gecombineerd met een natuurlijke omgeving door het gebruik van ruwe materialen. Voor de vorm wordt de voorkeur gegeven aan zachte en natuurlijke lijnen, met afgeronde hoeken voor een gemakkelijke integratie in harmonie met de tuin, wat de natuurlijke circulatie van het water vergemakkelijkt.
Wat de materialen betreft, kiezen veel van onze klanten voor natuurlijke materialen om hun zwembadterras te bekleden. Of het nu gaat om natuurlijk hout of natuursteen, met deze oplossingen kunt u uw milieuvriendelijke zwembad perfect integreren in uw buitenruimte.
Waterair Zwembaden heeft een doordachte waterbehandeling ontwikkeld, waardoor de juiste hoeveelheid product kan worden gebruikt om veilig zwemmen te garanderen. Het enige wat u nu nog hoeft te doen is de omgeving van uw zwembad te verfraaien met een prachtig terras gemaakt van grondstoffen om ervoor te zorgen dat uw natuurlijk zwembad volledig aan uw verwachtingen voldoet!

Vraag voor meer informatie een gratis gepersonaliseerde implementatiestudie aan. Onze verkoopadviseurs begeleiden u bij het ontwerpen van uw ecologisch verantwoord zwembad.

Vraag uw gratis persoonlijke offerte aan

Hoe wilt u uw catalogus ontvangen? *
Ik geef Waterair toestemming om me prijzen, de digitale catalogus en speciale aanbiedingen te sturen :
Offres commerciales e-mail
Offres commerciales sms
Parrainage
De velden met een * zijn verplicht
Uw gegevens worden door de Waterair Groep verzameld in het kader van uw verzoek. Voor meer informatie, zie ons privacybeleid beschikbaar onderaan onze website