​​piscine eco responsable​​

Het natuurlijk zwembad, in België ook bekend als zwemvijver, is perfect wanneer u graag wilt zwemmen in een ecologische omgeving. Deze zwembaden leven op het ritme van de biodiversiteit. Focus op het natuurlijk zwembad en wat dit nu eigenlijk betekent.

Wat is een zwembad?

Wat is nu eigenlijk de definitie van een zwembad?

Een zwembad is een gesloten en gefilterd circuit waar water wordt gedesinfecteerd en desinfecterend is volgens het Franse ANSES (Agence nationale de sécurité sanitaire de l’alimentation, de l’environnement et du travail).

Aangezien het natuurlijk zwembad niet wordt behandeld, komt het niet in aanmerking voor de benaming “zwembad”. Een natuurlijk zwembad kan worden beschouwd als een zwemvijver, of als een atypisch zwembad. Het is volledig ecologisch en biologisch, aangezien de zuivering van het bekken wordt uitgevoerd door waterplanten en micro-organismen. Het natuurlijke zwembad maakt gebruik van de zelfreinigende capaciteit van aquatische ecosystemen om de waterkwaliteit zonder chemicaliën te handhaven.

Slim hé?

Nochtans zijn natuurlijke zwembaden relatief moeilijk te onderhouden. Zorg ervoor dat u de juiste planten gebruikt! U zal moeten wachten om uw zwemvijver in gebruik te nemen totdat het ecosysteem in werking is. Anders zou u de ontwikkeling ervan wel eens kunnen verstoren.

Bovendien moet u er ook rekening mee houden dat natuurlijke zwembaden problemen voor de volksgezondheid met zich mee kunnen brengen. Het ecosysteem in dit type zwembad bevat parasieten en bacteriën die ziekten kunnen overbrengen op zwemmers.

Bovendien mag het water niet warmer worden dan 24°C. Om het evenwicht van de planten in het zwembad te bewaren, is het noodzakelijk om de watertemperatuur te stabiliseren. Niet geschikt voor koukleumen! Over het algemeen wordt 28°C als aangenaam beschouwd.

Om de goede werking van de algen en andere plantages in het bekken te garanderen, is ook een gemiddelde diepte van 1m70 nodig. Niet ideaal dus voor leuke zwempartijtjes met de kinderen!

Een gezond natuurlijk zwembad is echter wel mogelijk

Bij Waterair Zwembaden begrijpen we heel goed het belang van ecologisch zwemmen voor mensen die gevoelig zijn voor verantwoorde consumptie. Om dit te doen, hebben we behandelingsproducten ontwikkeld die uw zwembadwater en uw gezondheid respecteren.

Ons credo? Een gezond zwembad met minder onderhoudsproducten.

Dankzij het Easy Pool gamma hebben we de magische formule met een laag chloorgehalte gevonden. Het product past zich aan het volume van uw zwembad aan om precies gedoseerd te worden en verspilling te vermijden. De waterbehandeling van uw zwembad is goed doordacht en respecteert de gezondheid van de zwemmers.

Een ander alternatief is het elektrolysesysteem waarmee u ook uw zwembadwater op een rationele manier kunt behandelen. De elektrolyser is een apparaat dat chloor uit zout produceert.

Een natuurlijk zwembad dat goed bij zijn omgeving past

Als u kiest voor een natuurlijk zwembad, maakt u meteen ook een esthetische keuze. U kunt uw zwembad zo ontwerpen dat het een vorm krijgt die zich aanpast aan uw omgeving, terwijl u gebruik maakt van grondstoffen. Veel van onze klanten gebruiken natuurlijke materialen om hun zwembad terrassen (natuurhout of natuursteen) aan te kleden. Met een zandkleurige liner en een minimalistische waterbehandeling is het natuurlijke zwembad bovendien meer dan ooit mogelijk met de oplossing van Waterair Zwembaden.

Voor meer informatie kunt u om een gratis en gepersonaliseerde inplanting studie vragen. Onze verkoopadviseurs begeleiden u bij het ontwerp van uw droomzwembad.

Piscine naturelle
Construire une piscine naturelle
Piscine dans un environnement naturel
Piscine naturelle dans son environnement

Waterair Zwembaden heeft een doordachte waterbehandeling ontwikkeld, waardoor de juiste hoeveelheid product kan worden gebruikt om veilig zwemmen te garanderen. Het enige wat u nu nog hoeft te doen is de omgeving van uw zwembad te verfraaien met een prachtig terras gemaakt van grondstoffen om ervoor te zorgen dat uw natuurlijk zwembad volledig aan uw verwachtingen voldoet!

Spring mee in het zwembad

Comment souhaitez-vous recevoir votre catalogue ?
Ik geef Waterair toestemming om mij commerciële aanbiedingen (inclusief prijzen) te sturen:
Offres commerciales e-mail
Offres commerciales sms
Parrainage
De velden met een * zijn verplicht
Uw gegevens worden door de Waterair Groep verzameld in het kader van uw verzoek. Voor meer informatie, zie ons privacybeleid beschikbaar onderaan onze website

Europees leider op het gebied van zwembadpakketten

We zijn aanwezig in meer dan 29 landen wereldwijd en beroemd om de kwaliteit van onze producten en de betrouwbaarheid van onze diensten, maar ook vanwege onze uitzonderlijke concurrentiepositie.

20 jaar

garantie op de structuur*

+50 jaar

ervaring als fabrikant

+20%

waarde van eigendommen

125 000

tevreden klanten