Warmtepomp voor zwembad

Zachtheid van de lente en herfst: verleng het zwemseizoen om langer van uw zwembad te genieten dankzij onze warmtepompen!

Hoe werkt een warmtepomp voor een zwembad?

De werking is eenvoudig en respecteert het milieu​ De pomp vangt de warmte op die van nature in de lucht aanwezig is, zet ze om, geeft ze dan bij een hogere temperatuur af en brengt ze over op het zwembadwater.

fonctionnement PAC piscine

Hoe meet u het vermogen van een warmtepomp?

Om de efficiëntie van een warmtepomp te beoordelen, wordt aanbevolen om naar de prestatiecoëfficiënt, de COP (1), te kijken. Dit wordt als volgt gemeten:
Stroom geleverd door de warmtepomp aan het zwembad / Stroomverbruik.
Hoe hoger de COP, hoe efficiënter uw warmtepomp zal zijn, en dus hoe goedkoper uw elektriciteitsrekening.

Kies uw warmtepomp

Een warmtepomp kiezen gebeurt volgens verschillende criteria: het volume en het type zwembad, de geografische ligging, de blootstelling aan de wind, de gewenste zwemperiode, een overdekt zwembad of niet, enz … Bij Waterair Zwembaden hebben we twee reeksen warmtepompen om aan uw behoeften te voldoen.

De PAC Waterair Essentiel: de eenvoudige en efficiënte warmtepomp

De Waterair Essentiel warmtepomp verwarmt of koelt uw zwembad om te profiteren van een ideale temperatuur voor het comfort van iedereen.

 • Keuze van de bedrijfsmodus: verwarming, koeling en automatische modus.
 • Instelbare temperatuur tot 28°C *.
 • Informatiedisplayblok, voor het gemakkelijk aflezen van parameters.

De PAC Waterair Performance: de omkeerbare warmtepomp voor absoluut comfort

De Waterair Performance pomp verwarmt uw zwembad tot een ideale temperatuur voor het comfort van alle zwemmers. Het regelt zijn vermogen op basis van de temperatuur van het water en die van de omgevingslucht.

 • 3 beschikbare modi aangepast aan uw gebruik:
  • Boost om water snel te verwarmen
  • Smart power om zich aan te passen aan de gewenste temperatuur.
  • eco-stilte om de temperatuur op peil te houden en tegelijkertijd het geluidsniveau van de pomp tot een minimum te beperken (21 db).
 • Dankzij de Inverter-technologie die de variatie van de compressorsnelheid regelt, is uw warmtepomp stiller en bespaart u energie.
 • Koelfunctie: handig in geval van een hittegolf of wanneer het zwembad overdekt is.

De voordelen: de pomp regelt zichzelf dankzij de automatische modus. Programmeer de gewenste comforttemperatuur (tot 28°C*) en maak u er geen zorgen meer over!

* Komt overeen met de maximale toegestane temperatuur voor een liner volgens de NFT 54-803-norm

Een ecologische verwarmingsoplossing

De milieu-impact van Waterair Zwembad warmtepompen is beperkt dankzij een “R32”-koudemiddel. Dit biedt een betere energie-efficiëntie en betere thermische capaciteiten. Zo is de impact op de ozonlaag nihil en is het product gemakkelijk recyclebaar. 
Bij aankoop van uw zwembad, of daarna, staan wij tot uw beschikking om u te adviseren bij de keuze van uw comfortuitrusting.

Spring mee in het zwembad

Hoe wilt u uw catalogus ontvangen? *
Ik geef Waterair toestemming om me prijzen, de digitale catalogus en speciale aanbiedingen te sturen :
Offres commerciales e-mail
Offres commerciales sms
Parrainage
De velden met een * zijn verplicht
Uw gegevens worden door de Waterair Groep verzameld in het kader van uw verzoek. Voor meer informatie, zie ons privacybeleid beschikbaar onderaan onze website